Siirry sisältöön
Salaatti ylikypsästä lampaasta & Dukkah-kastike

Salaatti ylikypsästä lampaasta & Dukkah-kastike

Tämä ruokaisa salaatti saa vaikutteita Lähi-idän makumaailmasta. Dukkah-seoksella maustettu piimäkastike on loistava kumppani ylikypsälle lampaalle. Salaatissa kannattaa hyödyntää tähteeksi jäänyttä lampaan- tai karitsanlihaa.

Salaatti ylikypsästä lampaasta & Dukkah-kastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g kypsää lampaanlihaa
  • 1 pala inkivääriä
  • 1 punainen chilipalko tuore tai chilikastiketta maun mukaan
  • ½ dl barbeque-kastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1-2  (150 g) porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 0 kg rapeaa salaattia

Dukkah-piimäkastike

  • 2 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ dl (25 g) kikherneitä
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin Dukkah-piimäkastike: Mittaa kuivat aineet teholeikkurin kulhoon. Soseuta. Sekoita joukkoon piimä. Anna maustua peitettynä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Revi kypsä lampaan tai karitsan liha säikeiksi. Laita uunivuokaan.
  3. Hienonna inkivääri ja chili. Lisää ne ja barbeque-kastike lihojen päälle. Sekoita.
  4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  5. Mittaa kulhoon limemehu ja makea soija. Sekoita. Leikkaa perunankuorimaveitsellä porkkanat ja kesäkurpitsa suikaleiksi kulhoon. Sekoita juuri ennen tarjoilua.
  6. Kokoa salaatti. Revi pesty ja kuivattu salaatti laakealle vadille. Nosta päälle kasvissuikaleet ja lämmin lampaanliha. Lusikoi pinnalle puolet kastikkeesta ja tarjoa loppu erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rapeaa salaattia
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search