Savuhärkätorttu

Savuhärkätorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Savuhärkätorttu

Savuhärkätorttu

Ruisleipäpohja sopii ihanasti tämän suolaisen kakun makuun. Kakku on hyvä valinta kahvipöytään - se on maistuva, muttei kuitenkaan liian ruokaisa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200 g
täysjyväruisleipää , esim. Real
75 g

Täyte

2
liivatelehteä
100 g
kylmäsavuhärkää
1 tl
sitruunapippuria
1 tl
sokeria
100 g
kurkkua
1 iso (200 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt yrtti tuorejuustoa laktoositon

tai 2 rasiaaValio Viola® kevyt tilli tuorejuustoa laktoositon
tai 2 rasiaaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2 dl
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

100 g
kirsikkatomaatteja
rucolan lehtiä

Ohje

  1. Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavuhärkä. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.