Sei-kasviskeitto

Sei-kasviskeitto

30 min
helppo
47 kcal / 100g
2
3

Kalakeitto on herkullinen ruokalaji, jonka saat helposti muunnettua arkeen tai juhlaan sopivaksi. Arjessa kalakeitto on myös siitä näppärä ruoka, että sen raaka-aineet voit pitää pakastimessa aina varalla ja valmistaa keiton tarvittaessa nopeasti. Tarjoa kalakeiton kanssa ruisleipää.

Ainekset

4 annosta
2 pussia (à 250 g)
kasvissuikaleita
4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1/4 - 1/2 tl
mustapippurirouhetta
½ tl
suolaa
1 pkt (400 g)
pakasteseitiä
6 dl
½ dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Ota pakastekala sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Keitä kasvissuikaleita pippurilla ja suolalla maustetussa kalaliemessä n.15 min.
  3. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kalapalat kattilaan, keitä hiljalleen 5 - 10 min.
  4. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suolan määrä.
  5. Lisää lopuksi pinnalle tilliä. Tarjoa juustovoileivän kera.

Vinkki

Voit käyttää pakastesein asemesta madetta, kirjolohta tai muuta haluamaasi kalaa. Tuoreen kalan kypsymisaika on n. 3 - 5 min kalapalojen koosta riippuen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
1 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)