Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Shakkiruutuleivokset

Kuorruta toinen puoli leivospohjasta valkoisella kuorrutteella ja toinen tummalla - näin saat leivoksista hauskan shakkiruudun.

Shakkiruutuleivokset
Shakkiruutuleivokset

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Tumma kuorrutus

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valkoinen kuorrutus

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi, lisää siihen maito. Anna jäähtyä. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voi-maitoseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 200 asteessa 15 min. Ota pohja uunista, vedä leivinpapereineen pöydälle, mutta älä kumoa.
  4. Valmista tumma kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä kuorrutusta muutama min. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota pisara jäähtyneelle pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmista.
  5. Puolita pohja. Kaada kuuma kuorrutus toisen pohjalevyn pinnalle.
  6. Valmista toiselle pohjalle valkoinen kuorrutus: sekoita kaikki aineet hyvin ja levitä pohjalle. Leikkaa samankokoisiksi neliöiksi.
  7. Aseta tarjoiluvadille shakkiruutujen muotoon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 319 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 40,8 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search