Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Tumma kuorrutus
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl vahvaa kahvia
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Valkoinen kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi, lisää siihen maito. Anna jäähtyä. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voi-maitoseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa 15 min. Ota pohja uunista, vedä leivinpapereineen pöydälle, mutta älä kumoa.
- Valmista tumma kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä kuorrutusta muutama min. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota pisara jäähtyneelle pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmista.
- Puolita pohja. Kaada kuuma kuorrutus toisen pohjalevyn pinnalle.
- Valmista toiselle pohjalle valkoinen kuorrutus: sekoita kaikki aineet hyvin ja levitä pohjalle. Leikkaa samankokoisiksi neliöiksi.
- Aseta tarjoiluvadille shakkiruutujen muotoon.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
319 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
40,8 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.