
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Tumma kuorrutus
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl vahvaa kahvia
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Valkoinen kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi, lisää siihen maito. Anna jäähtyä. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voi-maitoseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa 15 min. Ota pohja uunista, vedä leivinpapereineen pöydälle, mutta älä kumoa.
- Valmista tumma kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä kuorrutusta muutama min. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota pisara jäähtyneelle pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmista.
- Puolita pohja. Kaada kuuma kuorrutus toisen pohjalevyn pinnalle.
- Valmista toiselle pohjalle valkoinen kuorrutus: sekoita kaikki aineet hyvin ja levitä pohjalle. Leikkaa samankokoisiksi neliöiksi.
- Aseta tarjoiluvadille shakkiruutujen muotoon.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
319 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
42,6 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa