Sienestäjän uunimunakas

Sienestäjän uunimunakas

Uunimunakas on helppo välipala, pikku-, tai alkuruoka valmistaa. Valmistamalla munakkaan kypsäksi uunissa saat tasaisesti kypsytetyn munakkaan vaivattomasti. Sienet sopivät syksyyn, mutta esikäsitellyt metsäsienet ovat herkullisia läpi vuoden.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 rkl
n. 1 1/2 dl (100 g)
esikäsiteltyjä metsäsieniä tai siitakesieniä
1 pieni (85 g)
sipuli
100 g
savukinkkua tai kylmäsavuporoa
¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
8
kananmunaa
2 dl
150 g (n. 3 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia hetki Oivariini rasvassa. Lisää kinkku- tai porosuikaleet. Mausta
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan (30 x 22 cm).
  4. Kypsennä uunissa 20 - 25 min tai kunnes pinta saa kauniin värin ja ruoka on hyytynyt
  5. Leikkaa annospaloiksi. Tarjoa brunssilla tai iltapalaksi salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
159 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›