Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienifocaccia

Italialaista litteää leipää, focacciaa, voi tarjoilla vaikkapa salaattien kera. Tässä ohjeessa focaccia on saanut päällensä siitakesieniä ja AURA juustoa - nam!

Sienifocaccia
Sienifocaccia

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 1 pkt (100 g) siitakesieniä
  • 1-2  (150 g) punasipulia
  • 11 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 30 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  3. Viipaloi sienet ja suikaloi punasipuli. Kuumenna sieniä pannulla sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja sipulit. Sekoittele seosta hetki. Mausta.
  4. Voitele kohonnut taikinalevy Oivariini rasvalla. Levitä sieni-sipuliseos taikinalevylle. Ripota AURA päälle.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 266 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search