Sienifocaccia

Sienifocaccia
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienifocaccia

Sienifocaccia

Italialaista litteää leipää, focacciaa, voi tarjoilla vaikkapa salaattien kera. Tässä ohjeessa focaccia on saanut päällensä siitakesieniä ja AURA juustoa - nam!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset1 kpl

1 kpl
3 dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
n. 5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Päälle

1 pkt (100 g)
siitakesieniä
1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 + 1 rkl
ripaus
suolaa ja mustapippuria myllystä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 30 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  3. Viipaloi sienet ja suikaloi punasipuli. Kuumenna sieniä pannulla sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja sipulit. Sekoittele seosta hetki. Mausta.
  4. Voitele kohonnut taikinalevy Oivariini rasvalla. Levitä sieni-sipuliseos taikinalevylle. Ripota AURA päälle.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.