Siirry sisältöön
Sienikastike

Sienikastike

Sienikastike sopii tarjottavaksi liha- ja kalaruokien kanssa, mutta myös kasvisruokien seurana.

Sienikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g tuoreita sieniä esim. kantarelleja tai tatteja
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 sipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rakuunaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet.
  2. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita.
  3. Lisää maito, keitä muutama minuutti. Mausta.
  4. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • musta- tai valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search