Sienikastike

Sienikastike

20 min
helppo
65 kcal / 100g
3
5

Sienikastike sopii tarjottavaksi liha- ja kalaruokien kanssa, mutta myös kasvisruokien seurana.

Ainekset

4 annosta
½ l (200 g)
tuoreita sieniä esim. kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä
1 rkl
Valio Eila® voita
1
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
½ tl
suolaa
¼ tl
rakuunaa tai 1/2 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet.
  2. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita.
  3. Lisää maito, keitä muutama minuutti. Mausta.
  4. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön26.6.2018 kello 14:36
Laitoin maitoa noin 3dl tuli tosi litkua kastiketta👎
Nimetön27.9.2017 kello 1:25
Enskertaa minäkin .sairauksien myötä on ruuanlaitto Jäänyt että täyty muistia virkistää .Huomenna Tehään sienistä soosia.
Nimetön7.9.2014 kello 16:32
Tein juuri sienikastikkeen jätin jauhot pois laitoin sipulin , ruokakerman ja maustoin yrttimausteella ja hyvää tuli . Nyt on hyvä sieni vuosi. nimim. mummi