Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieniomeletti

Sieniomeletti yhdistää sienien herkullisen maun lämpimään munakkaaseen. Munakas on mehevimmillään paistolämpimänä. Valmista siis täytteet ja muut lisukkeet ennen kuin kaadat munaseoksen pannulle.

Sieniomeletti
Sieniomeletti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl
    Valio maitoa tai Valio kermaa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl ruohosipulia ja/tai persiljaa

Täyte

  • ½ l kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voita
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 (100 g) sipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3-4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • ¾ tl suolaa
  • ½ dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Aloita omeletin valmistaminen sienimuhennoksesta: puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi tai Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Pidä muhennos lämpimänä sen aikaa kun valmistat omeletin.
  3. Riko munat kulhoon. Lisää maito tai kerma sekä mausteet. Sekoita haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
  4. Lisää pannulle Oivariini tai voi. Pannu saa olla aluksi melko kuuma. Kaada päälle omelettiseos. Alenna hiukan lämpöä.
  5. Vedä kypsyvää omelettiseosta puuhaarukalla hitaasti pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä omeletti hetkeksi kannella. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli.
  6. Kun omeletti on hyytynyt, lusikoi lämmin sienimuhennos toiselle puoliskolle. Valuta omeletti tarjoiluvadille lastan avulla ja käännä toinen puolisko muhennoksen päälle.
  7. Tarjoa omeletin kanssa raikasta salaattia ja leipää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 4,8 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • musta- tai valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search