Sieniomeletti

Sieniomeletti

45 min
helppo
100 kcal / 100g
1
17

Sieniomeletti yhdistää sienien herkullisen maun lämpimään munakkaaseen. Munakas on mehevimmillään paistolämpimänä. Valmista siis täytteet ja muut lisukkeet ennen kuin kaadat munaseoksen pannulle.

Ainekset

2 annosta
4
kananmunaa
4 rkl
n. 1/2 tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
1 rkl
½ dl
ruohosipulia ja/tai persiljaa

Täyte

½ l
kantarelleja , tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
1 (100 g)
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
3 - 4 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
¾ tl
suolaa
½ dl
persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Aloita omeletin valmistaminen sienimuhennoksesta: puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi tai Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Pidä muhennos lämpimänä sen aikaa kun valmistat omeletin.
  3. Riko munat kulhoon. Lisää maito tai kerma sekä mausteet. Sekoita haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
  4. Lisää pannulle Oivariini tai voi. Pannu saa olla aluksi melko kuuma. Kaada päälle omelettiseos. Alenna hiukan lämpöä.
  5. Vedä kypsyvää omelettiseosta puuhaarukalla hitaasti pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä omeletti hetkeksi kannella. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli.
  6. Kun omeletti on hyytynyt, lusikoi lämmin sienimuhennos toiselle puoliskolle. Valuta omeletti tarjoiluvadille lastan avulla ja käännä toinen puolisko muhennoksen päälle.
  7. Tarjoa omeletin kanssa raikasta salaattia ja leipää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)