Sienipolenta

Sienipolenta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienipolenta

Sienipolenta

Polentaa valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä syödään aterian lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1
sipuli
1 rkl
4 dl
esikäsiteltyjä sieniä , esim. kantarelleja, tatteja, herkku- tai sekasieniä
1 ½ dl
polentasuurimoita
5 dl
vettä , suolaa
2 dl
2 dl (100 g)
parmesaania raastettuna
50 g
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Hienonna sienet. (Jos käytät suolasieniä, poista niistä suola keittämällä ja huuhtomalla.) Lisää sienet pannulle sipulin joukkoon. Paista hetki. Nosta paistinpannu liedeltä.
  2. Vatkaa polentasuurimot kiehuvan, miedosti suolalla maustetun veden joukkoon. Anna hautua kannen alla, kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin. Sekoita välillä
  3. Lisää ruokakerma, parmesaania ja sieni-sipuliseos hyvin sekoittaen. Kuumenna. Nosta levyltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  4. Viimeistele voilla ja mustapippurilla. (Tarkista suolan määrä.)
  5. Tarjoa sellaisenaan tai liha-, kala ja kasvisruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›