Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienipolenta

Polentaa valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä syödään aterian lisäkkeenä.

Sienipolenta
Sienipolenta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl (200 g) esikäsiteltyjä sieniä, esim. kantarelleja, tatteja
  • 1½ dl polentasuurimoita
  • 5 dl vettä, suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Hienonna sienet. (Jos käytät suolasieniä, poista niistä suola keittämällä ja huuhtomalla.) Lisää sienet pannulle sipulin joukkoon. Paista hetki. Nosta paistinpannu liedeltä.
  2. Vatkaa polentasuurimot kiehuvan, miedosti suolalla maustetun veden joukkoon. Anna hautua kannen alla, kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin. Sekoita välillä
  3. Lisää ruokakerma, parmesaania ja sieni-sipuliseos hyvin sekoittaen. Kuumenna. Nosta levyltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  4. Viimeistele voilla ja mustapippurilla. (Tarkista suolan määrä.)
  5. Tarjoa sellaisenaan tai liha-, kala ja kasvisruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search