Sienipolenta

Sienipolenta

30 min
helppo
120 kcal / 100g
0
0

Polentaa valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä syödään aterian lisäkkeenä.

Ainekset

5 annosta
1
sipuli
1 rkl
4 dl
esikäsiteltyjä sieniä , esim. kantarelleja, tatteja, herkku- tai sekasieniä
1 ½ dl
polentasuurimoita
5 dl
vettä , suolaa
2 dl
2 dl (100 g)
parmesaania raastettuna
50 g
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Hienonna sienet. (Jos käytät suolasieniä, poista niistä suola keittämällä ja huuhtomalla.) Lisää sienet pannulle sipulin joukkoon. Paista hetki. Nosta paistinpannu liedeltä.
  2. Vatkaa polentasuurimot kiehuvan, miedosti suolalla maustetun veden joukkoon. Anna hautua kannen alla, kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin. Sekoita välillä
  3. Lisää ruokakerma, parmesaania ja sieni-sipuliseos hyvin sekoittaen. Kuumenna. Nosta levyltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  4. Viimeistele voilla ja mustapippurilla. (Tarkista suolan määrä.)
  5. Tarjoa sellaisenaan tai liha-, kala ja kasvisruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)