Sienisämpylät

Sienisämpylät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienisämpylät

Sienisämpylät

Meheviin sienisämpylöihin on käytetty tuoreita suppilovahveroita, joita löytää luonnosta vielä myöhään syksylläkin.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset18 kpl

18 kpl
n. 5 dl (200 g)
suppilovahveroita
1 rkl
1
sipuli
1 ¾ tl
suolaa
2 ½ dl
2 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
10 - 11 dl
sämpyläjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet.
  2. Kuumenna sieniä pannulla miedolla lämmöllä kunnes irtoava neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Paista sienet ja sipuli. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Sekoita kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen hiiva, loppu suola (1 1/2 tl) ja sokeri. Lisää sieniseos. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lopuksi Oivariini. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Paista 225 asteessa n. 12 min.
Vinkki

Vinkki

Korvaa sienet pakastetuilla tai kuivatuilla suppilovahveroilla. Liota n. 20 g kuivattuja suppilovahveroita vedessä 20 min. Purista enin vesi pois ja jatka kuten tuoreita sieniä käyttäessäsi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›