Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienisämpylät

Meheviin sienisämpylöihin on käytetty tuoreita suppilovahveroita, joita löytää luonnosta vielä myöhään syksylläkin.

Sienisämpylät
Sienisämpylät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g (5 dl) suppilovahveroita
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 1½ tl suolaa
  • 2½ dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 2½ dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 10-11 dl sämpyläjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet.
  2. Kuumenna sieniä pannulla miedolla lämmöllä kunnes irtoava neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Paista sienet ja sipuli. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Sekoita kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen hiiva, loppu suola (1 1/2 tl) ja sokeri. Lisää sieniseos. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lopuksi Oivariini. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Vinkki

Korvaa sienet pakastetuilla tai kuivatuilla suppilovahveroilla. Liota n. 20 g kuivattuja suppilovahveroita vedessä 20 min. Purista enin vesi pois ja jatka kuten tuoreita sieniä käyttäessäsi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 26,4 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search