Siirry sisältöön
Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Hauskat ohukaisista valmistetut nyytit kelpaavat pikkuruoaksi tai välipalaksi.

Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Sienitäyte

  • 200 g tuoreita sieniä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 100 g purjoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1 prk
    Valio crème fraîchea 150g
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Sidontaan

  • 0 kg purjo nauhoja (pitkiä ja ohuita)

Ohje

  1. Sekoita taikinan aineet keskenään ja jätä turpoamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna tuoreet sienet. Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini sekä purjo ja valkosipuli hienonnettuina. Kuullota. Lisää mausteet ja crème fraîche. Tarkista maku.
  3. Leikkaa purjosta pitkiä, ohuita suikaleita nyyttien siteeksi. Kuumenna niitä mikrossa n. 1/2 min täydellä teholla, jotta ne pehmenevät ja notkistuvat.
  4. Paista taikinasta ohuita, isoja ohukaisia voissa. Nostele leivinpaperille vierekkäin. Jaa täyte ohukaisille. Kokoa nyyteiksi ja sulje purjonauhoilla.
  5. Kuumenna nyyttejä 5 min 175 asteessa.
  6. Tarjoa alku- tai iltapalaksi esim. salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 8,1 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • purjo
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search