Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Sienitäytteiset ohukaisnyytit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Hauskat ohukaisista valmistetut nyytit kelpaavat pikkuruoaksi tai välipalaksi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
5 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 kpl

4 kpl

Taikina

2 dl
¼ tl
suolaa
1
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja

Sienitäyte

n. 200 g
tuoreita sieniä
2 rkl
100 g
purjoa
1
valkosipulin kynsi
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 prk (150g)

Sidontaan

purjo nauhoja (pitkiä ja ohuita)

Ohje

  1. Sekoita taikinan aineet keskenään ja jätä turpoamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna tuoreet sienet. Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini sekä purjo ja valkosipuli hienonnettuina. Kuullota. Lisää mausteet ja crème fraîche. Tarkista maku.
  3. Leikkaa purjosta pitkiä, ohuita suikaleita nyyttien siteeksi. Kuumenna niitä mikrossa n. 1/2 min täydellä teholla, jotta ne pehmenevät ja notkistuvat.
  4. Paista taikinasta ohuita, isoja ohukaisia voissa. Nostele leivinpaperille vierekkäin. Jaa täyte ohukaisille. Kokoa nyyteiksi ja sulje purjonauhoilla.
  5. Kuumenna nyyttejä 5 min 175 asteessa.
  6. Tarjoa alku- tai iltapalaksi esim. salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.