Sienitäytteiset ohukaisnyytit

Sienitäytteiset ohukaisnyytit

45 min
keskitaso
131 kcal / 100g
1
1

Hauskat ohukaisista valmistetut nyytit kelpaavat pikkuruoaksi tai välipalaksi.

Ainekset

4 kpl

Taikina

2 dl
¼ tl
suolaa
1
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja

Sienitäyte

n. 200 g
tuoreita sieniä tai 3-4 dl esikäsiteltyjä sieniä
2 rkl
100 g
purjoa
1
valkosipulin kynsi
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 prk (150g)

Sidontaan

purjo nauhoja (pitkiä ja ohuita)

Ohje

  1. Sekoita taikinan aineet keskenään ja jätä turpoamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna tuoreet sienet. Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini sekä purjo ja valkosipuli hienonnettuina. Kuullota. Lisää mausteet ja crème fraîche. Tarkista maku.
  3. Leikkaa purjosta pitkiä, ohuita suikaleita nyyttien siteeksi. Kuumenna niitä mikrossa n. 1/2 min täydellä teholla, jotta ne pehmenevät ja notkistuvat.
  4. Paista taikinasta ohuita, isoja ohukaisia voissa. Nostele leivinpaperille vierekkäin. Jaa täyte ohukaisille. Kokoa nyyteiksi ja sulje purjonauhoilla.
  5. Kuumenna nyyttejä 5 min 175 asteessa.
  6. Tarjoa alku- tai iltapalaksi esim. salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)