Silli-perunasalaatti

Silli-perunasalaatti

20 min
helppo
86 kcal / 100g
1
0

Silli-perunasalaatti sopii kevään ja kesän juhlien noutopöytiin, juhlia seuraavan aamun silliaamiaiselle tai arjen aterioille. Tarjoa Silli-perunasalaatin kanssa ruis- tai saaristolaisleipää.

Ainekset

6 annosta
8 (750 g)
keitettyä perunaa
2 (300 g)
omenaa
n. 1/2 tl
suolaa
1 dl
hienonnettua tilliä ja/tai ruohosipulia
1 prk (200 g)
1 dl
½ tl
sokeria
1 tl
sitruunapippuria
2 tl
sinappia
3
keitettyä (8 min) kananmunaa
1 (n. 80 g)
kevytsuolattu sillifilee

Ohje

  1. Leikkaa jäähtyneet perunat sekä omenat n. 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Mausta perunakuutiot suolalla.
  2. Sekoita perunat, omenat ja yrttisilppu. Yhdistä crème fraîche, maito ja loput mausteet, sekoita muiden ainesten joukkoon.
  3. Kaada tarjoiluastiaan. Levitä lohkotut munat ja sillifileepalat salaatin pinnalle.
  4. Anna salaatin maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)