
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta;rasia
- 1 kg varhaisperunoita
- 1 tl gourmet-suolahiutaleita
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 (200 g) iso punasipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- ½ tl gourmet-suolahiutaleita
Kastike
-
1 prk (200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® yrtti tuorejuustoaValio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoaValio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
- ripaus suolaa
- ½ tl sokeria
- 0 kg ruohosipulia
Tarjoiluun
-
1 prk (180 g)
Valio salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Jaa resepti
Ohje
- Pese perunat huolellisesti harjalla. Käytä kesällä uusia perunoita, muulloin tavallisia kuoriperunoita.
- Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Laita lohkot leivinpaperille uunipellille.
- Murenna perunoille suolaa, jauha mustapippuria ja purista pullosta Oivariini juoksevaa.
- Laita uunin keskiosaan 200 asteeseen 30 - 35 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta alkaa saada väriä.
- Kun perunat ovat uunissa, kuori sipulit. Leikkaa kuorittu punasipuli ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Laita kaikki sipulit tilavan kulhon pohjalle.
- Lisää sokeri, balsamietikka ja suola. Sekoittele ja anna sipuleiden marinoitua sen aikaa, kun perunat kypsyvät.
- Kaada kypsät perunat sipuleiden päälle. Sekoita.
- Valmista kastike yhdistämällä kermaviili ja tuorejuusto. Käytä tavallista kierrevatkainta tai sauvasekoitinta. Laita kastike tarjolle eri kulhoon. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
- Tarjoa lisänä salaattijuustoa sekä grilliruokia, makkaraa, savukalaa tms.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
119 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
10,9 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- ruohosipulia