Sipuli-perunasalaatti

Sipuli-perunasalaatti

50 min
helppo
69 kcal / 100g
0
0

Valmista tätä perunasalaattia, kun haluat maistuvan lisukkeen grilliruoalle - olipa se sitten makkaraa, bbq-pihviä, kanankoipia tai grillattu ja kasviksia. Erilaiset sipulit ja pirtsakka sitruuna maistuvat tässä jogurttipohjaisessa salaatissa.

Ainekset

6 annosta
n. 600 g
keitettyä perunaa
¾ tl
suolaa
1 (100 g)
sipuli
1 (100 g)
punasipuli
½ (100 g)
purjo
1 ruukku
ruohosipulia
2 prk (à 200 g)
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Suikaloi tai viipaloi perunat. Laita isoon kulhoon ja mausta suolalla.
  2. Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi puhdistettu purjo. Hienonna ruohosipuli.
  3. Yhdistä dippi & kastike, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä pippuri.
  4. Kaada kastike perunoiden päälle, sekoita varoen. Anna makujen tasaantua mielellään ½ h.
  5. Tarjoa esim. makkara-, liha- tai grilliruokien kanssa.

Vinkki

Jos tarjoat perunasalaattia sellaisenaan tai vähemmän suolaisten lisukkeiden kanssa, lisää hieman suolaa tai tarjoa sormisuolan kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
2 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)