Sipuli-perunasalaatti

Sipuli-perunasalaatti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sipuli-perunasalaatti

Sipuli-perunasalaatti

Valmista tätä perunasalaattia, kun haluat maistuvan lisukkeen grilliruoalle - olipa se sitten makkaraa, bbq-pihviä, kanankoipia tai grillattu ja kasviksia. Erilaiset sipulit ja pirtsakka sitruuna maistuvat tässä jogurttipohjaisessa salaatissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
maustuminen
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 600 g
keitettyä perunaa
¾ tl
suolaa
1 (100 g)
sipuli
1 (100 g)
punasipuli
½ (100 g)
purjo
1 ruukku
ruohosipulia
400 g
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Suikaloi tai viipaloi perunat. Laita isoon kulhoon ja mausta suolalla.
  2. Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi puhdistettu purjo. Hienonna ruohosipuli.
  3. Yhdistä jogurtti, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä pippuri.
  4. Kaada kastike perunoiden päälle, sekoita varoen. Anna makujen tasaantua mielellään ½ h.
  5. Tarjoa esim. makkara-, liha- tai grilliruokien kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos tarjoat perunasalaattia sellaisenaan tai vähemmän suolaisten lisukkeiden kanssa, lisää hieman suolaa tai tarjoa sormisuolan kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›