Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
8 h
Yhteensä
9 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä esim. Domino
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 1 dl sitruunamehua
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 rkl maissitärkkelystä
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 liivatelehteä
- 1 dl sitruslikööriä, esim. Limoncello
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kiille
-
2 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 liivatelehteä
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Pese sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä ohut, keltainen kuori. Purista mehu.
- Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kiisseli sakenee, nosta levyltä. Lisää kiisseliin sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita. Jäähdytä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivateseos, likööri, rahka sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinitäysmehutilkkaan. Lisää seos lopun appelsiinitäysmehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä.
- Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille.
SITRUSTUOREJUUSTOKAKKU
- Korvaa halutessasi Valio maustettu rahka sitruuna 1 rasialla (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
221 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
12,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.