Sitrusrahkakakku

Sitrusrahkakakku

9 h
haastava
217 kcal / 100g
7
9

Juustokakku kuuluu juhlavaan kahvipöytään. Sitruunan ja suklaan yhdistelmä on raikkaan herkullinen.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
suklaatäytekeksejä esim. Domino
50 g

Täyte

2 - 3
sitruunaa (1 dl sitruunamehua)
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 rkl (0,6 dl)
maissitärkkelystä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
50 g
5
liivatelehteä
1 dl
sitruslikööriä , esim. Limoncello
1 prk (200 g)
2 dl

Kiille

2 dl
2
liivatelehteä

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä ohut, keltainen kuori. Purista mehu.
  4. Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kiisseli sakenee, nosta levyltä. Lisää kiisseliin sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita. Jäähdytä.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivateseos, likööri, rahka sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinitäysmehutilkkaan. Lisää seos lopun appelsiinitäysmehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä.
  7. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille.
  8. SITRUSTUOREJUUSTOKAKKU

  9. * Korvaa halutessasi Valio maustettu rahka sitruuna 1 rasialla (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

Nimetön19.1.2018 kello 21:04
Oli ihanan makuinen ja vieraiden ihan lemppari! Tätä pitää tehdä toistekin!
ousmou13.3.2016 kello 12:43
Raikas ja hyvä tuli. Tätä on tehtävä useamminkin. Kesää odotellessa... 😉
Nimetön9.5.2015 kello 18:57
Olen tehnyt tätä varmaan 7 kertaa ja aina on ollut tosi raikas ja hyvän makuinen eikä ole äklön makea. Kyllä maistuu porukalle, nimittäin ei tarvitse pyytää ketään ottamaan lisää vaan kakku häviää kuin itsestään. Itse olen tehnyt tuon juustoversion. Suosittelen.