Siirry sisältöön
Sitrusrahkakakku

Sitrusrahkakakku

Juustokakku kuuluu juhlavaan kahvipöytään. Sitruunan ja suklaan yhdistelmä on raikkaan herkullinen.

Sitrusrahkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä esim. Domino
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 dl sitruunamehua
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 liivatelehteä
  • 1 dl sitruslikööriä, esim. Limoncello
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Kiille


Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä ohut, keltainen kuori. Purista mehu.
  4. Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kiisseli sakenee, nosta levyltä. Lisää kiisseliin sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita. Jäähdytä.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivateseos, likööri, rahka sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinitäysmehutilkkaan. Lisää seos lopun appelsiinitäysmehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä.
  7. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille.

SITRUSTUOREJUUSTOKAKKU

  1. Korvaa halutessasi Valio maustettu rahka sitruuna 1 rasialla (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search