Sitrusrahkakakku

Sitrusrahkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitrusrahkakakku

Sitrusrahkakakku

Juustokakku kuuluu juhlavaan kahvipöytään. Sitruunan ja suklaan yhdistelmä on raikkaan herkullinen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
hyydytys
8 h
koristelu
15 min
Yhteensä
9 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
suklaatäytekeksejä esim. Domino
50 g

Täyte

2 - 3
sitruunaa (1 dl sitruunamehua)
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 rkl (0,6 dl)
maissitärkkelystä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
50 g
5
liivatelehteä
1 dl
sitruslikööriä , esim. Limoncello
1 prk (200 g)
2 dl

Kiille

2 dl
2
liivatelehteä

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä ohut, keltainen kuori. Purista mehu.
  4. Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kiisseli sakenee, nosta levyltä. Lisää kiisseliin sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita. Jäähdytä.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivateseos, likööri, rahka sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinitäysmehutilkkaan. Lisää seos lopun appelsiinitäysmehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä.
  7. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille.
  8. SITRUSTUOREJUUSTOKAKKU

  9. * Korvaa halutessasi Valio maustettu rahka sitruuna 1 rasialla (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›