Sitruunainen pashajäätelö

Sitruunainen pashajäätelö

Pasha tarkoittaa varsinaisesti pääsiäistä. Ruokana pasha on rahkapohjainen jälkiruoka, joka on usein maustettu kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
keltuaista
½ dl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
1 prk (200 g)
2 rkl
sitruslikööriä , esim. Limoncello
3 rkl
kuivattuja karpaloita
1 dl
kuivattuja ananaspaloja
1 dl
mantelilastuja

Koristeeksi

viinirypäleitä , sharonhedelmää, litsejä, pitahayaa ja minttua

Tarjoiluun

mangososetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita sitruunarahka, sitruslikööri, karpalot, pienemmiksi paloiksi leikatut ananaspalat ja mantelilastut rahkan joukkoon. Sekoita rahkaseoksen joukkoon vaniljakastike- ja keltuais-sokerivaahto kevyesti nostellen.
  3. Kaada jäätelömassa annosvuokiin. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä 6 - 8 tuntia. Nosta jäätelöt pakastimesta 5 -10 min ennen tarjoilua. Kumoa ja koristele eksoottisilla hedelmillä.
  4. Tarjoile lisäksi mangososetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)