Sormiruokakasvikset lapsille

Sormiruokakasvikset lapsille

Sormiruokailu sopii vauvalle n. puolen vuoden iästä alkaen, kun vauva oppii istumaan pystyasennossa. Sormiruokailu kehittää vauvan silmä-käsi koordinaatiota ja suun motoriikkaa. Vauvat tunnustelevat muotoja suullaan ja tarttuvat mielellään ruokaan käsin. Lasta ei tule koskaan jättää yksin ruokailutilanteessa.

Ainekset1 annosta

1 annosta
100 g
kukkakaalia tai parsakaalia
1
peruna
1
porkkana
pala
bataattia
pala
kurkkua

Ohje

  1. Valitse kasviksista yksi tai useampi laji. Leikkaa reiluhkoiksi suikaleiksi tai lohkoiksi.
  2. Keitä kasvikset kurkkua lukuun ottamatta höyrykattilassa tai pienessä vesitilkassa sopivan pehmeiksi.
  3. Anna lapselle haaleaksi jäähtyneenä.
  4. Seuraa vauvan syömistä, liian iso kurkkuun joutunut kasvispala voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.
  5. UUNIKASVIKSET

  6. Laita kasvikset lohkoina / suikaleina uunivuokaan. Lisää 1 dl vettä. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Kypsennysaika riippuu kasvisten palakoosta.
  7. TÄRKEÄÄ

  8. Aloita sormiruokien tarjoaminen pikkuhiljaa, n. puolen vuoden iästä alkaen, kun pinsettiote onnistuu. Älä koskaan jätä vauvaa yksin syömään, kun tarjoat hänelle sormiruokaa. On tärkeää, ettei vauva saa kerralla liian isoa palaa suuhunsa, sillä se voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.
  9. Leikkaa kasvispalat riittävän pieniksi ja keitä ne sopivan pehmeiksi. Älä mausta kasviksia suolalla tai pippurilla, näin lapsi oppii tunnistamaan erilaisia, puhtaita kasvismakuja.

Vinkki

Pehmeä, kypsä banaani on pienehkönä palana hyvä sormiruoan harjoitteluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)