Suklaa-keksikakku

Suklaa-keksikakku

Tämä kakku on oikea suklaanystävän suosikki. Jogurttinen kermavaahto raikastaa ja viimeistelee suklaisen nautinnon. Kakku maistuu jälkiruokana kahvin kanssa.

1 h 30 min
keskitaso
382 kcal / 100g
0

Ainekset16 palaa

16 palaa
150 g
2 dl
sokeria
150 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
4
kananmunaa
½ dl
vehnäjauhoja
8 kpl (100 g)
keksejä , esim. kandisokerikeksejä (Bastogne)

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
50 g
2 rkl

Tarjoiluun

1 ¾ dl
2 dl
1 ½ rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22,5 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (n. 5 min).
  3. Vatkaa joukkoon munat yksitellen esim. puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.
  4. Asettele keksit vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksien päälle.
  5. Kypsennä kakku 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
  6. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu voi ja kerma, laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi tai kunnes kuorrutus on lastalla tai veitsellä levitettävää. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille. Kuorruta.
  7. Valmista vaahto: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
382 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›