Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
- 4 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 8 (100 g) keksejä, esim. Bastogne
Kuorrutus
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 rkl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Tarjoiluun
-
1¾ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1½ rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aseta irtopohjavuoan (Ø 22,5 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
- Sulata voi, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (n. 5 min).
- Vatkaa joukkoon munat yksitellen esim. puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.
- Asettele keksit vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksien päälle.
- Kypsennä kakku 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
- Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu voi ja kerma, laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi tai kunnes kuorrutus on lastalla tai veitsellä levitettävää. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille. Kuorruta.
- Valmista vaahto: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
376 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
25,6 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.