Suklaa-keksikakku

Suklaa-keksikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Suklaa-keksikakku

Suklaa-keksikakku

Tämä kakku on oikea suklaanystävän suosikki. Jogurttinen kermavaahto raikastaa ja viimeistelee suklaisen nautinnon. Kakku maistuu jälkiruokana kahvin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset16 palaa

16 palaa
150 g
2 dl
sokeria
150 g
tummaa suklaata 70%
4
kananmunaa
½ dl
vehnäjauhoja
8 kpl (100 g)
keksejä , esim. kandisokerikeksejä (Bastogne)

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata 70%
50 g
2 rkl

Tarjoiluun

1 ¾ dl
2 dl
1 ½ rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22,5 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (n. 5 min).
  3. Vatkaa joukkoon munat yksitellen esim. puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.
  4. Asettele keksit vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksien päälle.
  5. Kypsennä kakku 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
  6. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu voi ja kerma, laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi tai kunnes kuorrutus on lastalla tai veitsellä levitettävää. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille. Kuorruta.
  7. Valmista vaahto: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
382 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.