
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
perunajauhoja
- 1 dl ohratärkkelystä
Voit kokeilla myös - 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
¾ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Täyte ja kuorrutus
- 3 liivatelehteä
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 150 g taloussuklaata
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl kahvijuomaa
- 2 dl appelsiinimarmeladia
Koristelu
- 7-10 marenkia
- 0 kg ananaskirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min.
- Kuumenna crème fraîche kattilassa sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele ja pidä kattilaa tarvittaessa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
- Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin ja vatkaa seos sähkövatkaimella suklaaseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Yhdistä suklaaseos ja kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt appelsiinimehulla, kansi alapuolelta.
- Levitä marmeladia ja suklaaseosta väleihin. Kuorruta kakku lopulla suklaavaahdolla. Muotoile pintaan ja reunoihin aaltoja
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa 1 - 2 tuntia ennen koristelua.
- Koristele Suklaa-marenkikakku murennetuilla marengeilla ja ananaskirsikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
32,3 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ananaskirsikoita