Suklaa-marenkikakku

Suklaa-marenkikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Suklaa-marenkikakku

Suklaa-marenkikakku

Suklaa-marenkikakku on ehdoton valinta todelliseen makean nälkään. Crème fraîche ja appelsiini raikastavat kokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
35 min
hyydytys
2 h
Yhteensä
3 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja

tai 1 dlohratärkkelystä
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl

Täyte ja kuorrutus

3
liivatelehteä
1 prk (150 g)
150 g
taloussuklaata
3 dl
3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
kahvijuomaa
n. 2 dl
appelsiinimarmeladia

Koristelu

7 - 10
marenkia
ananaskirsikoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min.
  5. Kuumenna crème fraîche kattilassa sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele ja pidä kattilaa tarvittaessa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  7. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin ja vatkaa seos sähkövatkaimella suklaaseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  8. Yhdistä suklaaseos ja kermavaahto varovasti sekoittaen.
  9. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt appelsiinimehulla, kansi alapuolelta.
  10. Levitä marmeladia ja suklaaseosta väleihin. Kuorruta kakku lopulla suklaavaahdolla. Muotoile pintaan ja reunoihin aaltoja
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 1 - 2 tuntia ennen koristelua.
  12. Koristele Suklaa-marenkikakku murennetuilla marengeilla ja ananaskirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›