Suklaatryffelikakku

Suklaatryffelikakku

5 h 35 min
keskitaso
374 kcal / 100g
2
5

Suklaatryffelikakku hurmaa vaativankin suklaanystävän. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
Muro-keksejä
50 g

Täyte

6
liivatelehteä
1 dl
vahvaa kahvia
400 g
tummaa suklaata
2 prk (à 200 g)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl

Koristeluun

sokeroimatonta kaakaojauhetta

Tarjoiluun

tuoreita marjoja

Ohje

  1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Levitä seos halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate-kahviseos ja sokerit sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.
  4. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 t tai mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sihtaa päälle kaakaojauhetta.
  6. Tarjoa kakun kanssa tuoreita marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
26 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä22.12.2017 kello 12:43
Hei, kakku säilyy hyvin peitettynä kylmässä viitisen päivää, jopa viikon.
Nimetön19.12.2017 kello 19:22
Kuinkas kauan tämä säilyy ?
ValioAnna Koekeittiöltä25.11.2014 kello 9:13
Hei, kakku on parhaimmillaan pakastamattomana. Jos käytännön syistä kakku on kuitenkin pakko pakastaa, se kannattaa suojata erityisen hyvin virhemakujen välttämiseksi ja sulattaa jääkaapissa peitettynä yön yli. Pakastaisin kakkua vain lyhyehkön (max. 2 - 3 viikkoa) ajan.