Sushiburrito

Sushiburrito

45 min
helppo
198 kcal / 100g
4
0

Kokeile sushivariaatiota, joka on ruokaisa, helppotekoinen ja täyteläinen. Raaka-aineet löytyvät ihan joka kaupasta! Täytteeksi sopivat sushin perinteiset täytteet, mutta myös esim. kinkkutäyte. Tortillaan kiedottu sushiburrito käy ateriasta, mutta on myös kätevä napata mukaan vaikka retkievääksi!

Ainekset

4 annosta
2 dl
puuroriisiä
½ tl
suolaa
1 rkl
viinietikkaa
1 rasia (200 g)
4
vehnätortillaa
½
kurkku
150 g
graavilohta tai surimipuikkoja
1
kypsä avokado
1 tl
sitruunamehua
2 - 3 tl
wasabitahnaa
50 g
hillottua inkivääriä
2 - 3 rkl
soijakastiketta

Ohje

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä kattilassa muutamaan kertaan, kunnes vesi ei ole enää sameaa.
  2. Lisää vettä kattilaan sen verran, että sitä on riisin päällä yhtä paksu kerros kuin riisiä. Lisää suola. Keitä riisi kypsäksi kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Nosta liedeltä.
  3. Mausta lämmin riisi etikalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  4. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  5. Leikkaa kurkku, graavikala ja avokado pitkittäin tikkumaisiksi paloiksi. Kostuta avokadoviipaleet sitruunamehulla.
  6. Levitä riisitäyte tasaisesti tortillojen päälle. Levittäminen onnistuu helposti etikka-vesiseokseen kostutetuin sormin.
  7. Sipaise riisitäytteeseen ohut wasabiraita. Nosta täytteet raidan päälle. Kääri napakaksi rullaksi.
  8. Puolita ja nauti sellaisenaan tai soijakastikkeen kera.

Vinkki

Sushiburritot maistuvat myös lapsille, mutta täytteestä kannattaa jättää pois wasabi ja inkivääri. Lapset voivat myös itse ideoida täytteen. Esim. kinkkusuikaleet ja paprika maistuvat yhtälailla täytteessä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
9 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)