Taateli-juustokakku

Taateli-juustokakku

1 h 30 min
keskitaso
305 kcal / 100g
3
5

Makeat taatelit sopivat erinomaisesti juustokakkuun. Tarjoa kakkua yhdessä vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 rasiaa (à 200 g)
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
100 g
kuivattuja taateleita

Ohje

  1. Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset tuorejuuston joukkoon, taatelit paloiteltuina. Nostele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 t. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakun pinta on sopivan ruskea.
  4. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai pakastemarjoista tehtyä, makeutettua sosetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
14 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)