Taatelikakku

Taatelikakku

Taatelikakku on maistuva valinta kahvin kaveriksi. Kahvikakun makua voi muuntaa valitsemalla nesteeksi glögin, mehun tai kahvin. Glögillä maustettuna kakku on mainio vieminen joululahjaksi.

Ainekset25 palaa

25 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita , kuivattua ja kuutioksi puristettua
2 dl
Valio glögiä tai vahvaa kahvia

tai 2 dlValio omenatäysmehua
1 dl
sokeria
200 g
2
kananmunaa
1 prk (200 g)
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa

tai 2 tlleivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja

Vuokaan

korppujauhoja
1 rkl

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›