Talvinen salaatti

Talvinen salaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Talvinen salaatti

Talvinen salaatti

Juurekset maistuvat talviaikaan ruokaisana salaattina. Hapokas ja suolainen salaattijuusto taittaa mukavasti juuresten luontaista makeutta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
300 g
keltaista talvikurpitsaa

tai 300 gbataattia
300 g
punajuurta
2 (150 g)
sipulia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 - 2 (300 g)
hapahkoa omenaa
1 pussi (150 g)
salaattisekoitusta
1 dl
saksanpähkinöitä
1 prk (180 g)

Omenavinaigrette

1 dl
2 rkl
hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin omenavinaigrette: Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa, punajuuret ja sipulit. Laita laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle hunaja ja Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi.
  5. Aseta laakealle tarjoiluvadille salaattisekoitus ja omenakuutiot. Kaada joukkoon puolet omenavinaigrettesta, sekoita.
  6. Nostele päälle paahdetut juurekset. Viimeistele karkeasti rouhituilla saksanpähkinöillä ja valutetuilla salaattijuustokuutioilla.
  7. Tarjoa loppu omenavinaigrette erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.