Talvinen salaatti

Talvinen salaatti

30 min
keskitaso
146 kcal / 100g
7
6

Juurekset maistuvat talviaikaan ruokaisana salaattina. Hapokas ja suolainen salaattijuusto taittaa mukavasti juuresten luontaista makeutta.

Ainekset

4 annosta
300 g
keltaista talvikurpitsaa
300 g
punajuurta
2 (150 g)
sipulia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 - 2 (300 g)
hapahkoa omenaa
1 pussi (150 g)
salaattisekoitusta
1 dl
saksanpähkinöitä
1 prk (180 g)

Omenavinaigrette

1 dl
2 rkl
hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin omenavinaigrette: Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa, punajuuret ja sipulit. Laita laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle hunaja ja Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi.
  5. Aseta laakealle tarjoiluvadille salaattisekoitus ja omenakuutiot. Kaada joukkoon puolet omenavinaigrettesta, sekoita.
  6. Nostele päälle paahdetut juurekset. Viimeistele karkeasti rouhituilla saksanpähkinöillä ja valutetuilla salaattijuustokuutioilla.
  7. Tarjoa loppu omenavinaigrette erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)