Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku

1 h 30 min
keskitaso
404 kcal / 100g
18
23

Suklaanystävän kahviherkku yhdistää suklaan ja mintun. Täyteläinen suklaakakku säilyy hyvin useamman päivän ja maut paranevat kakun vetäytyessä.

Ainekset

12 annosta
150 g
taloussuklaata
150 g
2 ½ dl
sokeria
4 (huoneenlämpöistä)
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Minttusuklaatäyte

8 kpl (60 g)
after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
2 dl

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata
1 dl
2 rkl

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm).
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa, sekoita välillä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa-voisula.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  6. Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
  7. Kuumenna kerma kiehuvaksi teräskattilassa. Ota pois levyltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  8. Anna seoksen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vaahdota.
  9. Leikkaa kakku kahteen yhtä paksuun osaan. Tarvittaessa kostuta kakkupohja vaniljasokerilla ja/tai kaakaojauheella maustetulla maidolla (1/2 - 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria ja/tai 1 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta). Levitä kerrosten väliin minttusuklaatäyte.
  10. Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa. Nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan. Kaada keskelle kakkua ja anna valua vapaasti reunoille. Koristele halutessasi suklaalastuilla.

Vinkki

* Suklaalastut: Sulata suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula leivinpaperin päälle, levitä ohueksi levyksi lusikan pesällä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Lohkaise levystä haluamasi muotoisia ja kokoisia lastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
404 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
25 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (18)

Nimetön10.3.2018 kello 17:23
Tuo täyte ei vaahtoudu. Ihan surkea ohje.
Nimetön10.3.2018 kello 17:21
Voi kun olisin lukenut nämä kommentit. Ainekset meni ihan hukkaan tuon täytteen osalta. Kostutusta kakku tosiaan vaatii ja laitoin enemmän kuin ohjeessa oli. Huomenna olisi tarkoitus kakku laittaa juhlapöytään, mutta ei ole kyllä kovin korkeat odotukset. KEHNO OHJE.
Nimetön26.12.2017 kello 18:15
Aivan erinomainen ohje. Kyllä täyte vatkaantui hienosti. Syy oli ehkä siinä, että käytin Pandan Minttutummasuklaa täytesuklaata, en mitään boikotoitavan Nestlen tuotetta. Muutenkin toivon, että ohjeissa käytettäisiin kotimaisia tuotteita ulkomaisten sijaan. Jotkut syöjistä toivoivat, että täytettä olisi runsaammin. Makuasia!