Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku

Suklaanystävän kahviherkku yhdistää suklaan ja mintun. Täyteläinen suklaakakku säilyy hyvin useamman päivän ja maut paranevat kakun vetäytyessä.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
150 g
taloussuklaata
150 g
2 ½ dl
sokeria
4 (huoneenlämpöistä)
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Minttusuklaatäyte

8 kpl (60 g)
after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
2 dl

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata
1 dl
2 rkl

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm).
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa, sekoita välillä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa-voisula.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  6. Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
  7. Kuumenna kerma kiehuvaksi teräskattilassa. Ota pois levyltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  8. Anna seoksen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vaahdota.
  9. Leikkaa kakku kahteen yhtä paksuun osaan. Tarvittaessa kostuta kakkupohja vaniljasokerilla ja/tai kaakaojauheella maustetulla maidolla (1/2 - 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria ja/tai 1 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta). Levitä kerrosten väliin minttusuklaatäyte.
  10. Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa. Nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan. Kaada keskelle kakkua ja anna valua vapaasti reunoille. Koristele halutessasi suklaalastuilla.
Vinkki

Vinkki

* Suklaalastut: Sulata suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula leivinpaperin päälle, levitä ohueksi levyksi lusikan pesällä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Lohkaise levystä haluamasi muotoisia ja kokoisia lastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.