Siirry sisältöön
Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku

Suklaanystävän kahviherkku yhdistää suklaan ja mintun. Täyteläinen suklaakakku säilyy hyvin useamman päivän ja maut paranevat kakun vetäytyessä.

Täyteläinen suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g taloussuklaata
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa huoneenlämpöistä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Minttusuklaatäyte

  • 8 (60 g) after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Kuorrutus

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm).
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa, sekoita välillä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa-voisula.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  6. Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
  7. Kuumenna kerma kiehuvaksi teräskattilassa. Ota pois levyltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  8. Anna seoksen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Vaahdota.
  9. Leikkaa kakku kahteen yhtä paksuun osaan. Tarvittaessa kostuta kakkupohja vaniljasokerilla ja/tai kaakaojauheella maustetulla maidolla (1/2 - 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria ja/tai 1 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta). Levitä kerrosten väliin minttusuklaatäyte.
  10. Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa. Nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan. Kaada keskelle kakkua ja anna valua vapaasti reunoille. Koristele halutessasi suklaalastuilla.

Vinkki

Suklaalastut: Sulata suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula leivinpaperin päälle, levitä ohueksi levyksi lusikan pesällä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Lohkaise levystä haluamasi muotoisia ja kokoisia lastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 403 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 37,9 g
Rasva 25,4 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search