Siirry sisältöön
Tiramisukakku

Tiramisukakku

Kahvin ja irish creamin makuisella rahkalla saat juhlavan leivonnaisen kahvipöytään. Kakun koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi. Voi esim. kuvioida pinnan päälle siivilöitävällä kaakaojauheella ja tomuokerilla sablunaa käyttäen .

Tiramisukakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (185 g) keksejä, esim. Wilhelmina
  • 30 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vahvaa kahvia

Koristeluun

  • 0 kg kaakaojauhetta
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kulhossa. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  3. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
  4. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle.
  5. Leikkaa paperista kuvio sabluunaksi kakun pinnalle.
  6. Sihtaa tomusokeri siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi. Poista paperi.

Vinkki

Voit käyttää pohjassa myös Digestive-keksejä. Lisää niihin 75 g Valio voita sulatettuna. Korvaa halutessasi voi ja kuohukerma Valio Eila™ Laktoositon voilla ja Valio Eila™ Laktoositon vispikermalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 25,5 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search