
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (185 g) keksejä, esim. Wilhelmina
-
30 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vahvaa kahvia
Koristeluun
- 0 kg kaakaojauhetta
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kulhossa. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.
- Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle.
- Leikkaa paperista kuvio sabluunaksi kakun pinnalle.
- Sihtaa tomusokeri siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi. Poista paperi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
25,5 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kaakaojauhetta
- tomusokeria