Siirry sisältöön
Toast skagen -voileipäkakku

Toast skagen -voileipäkakku

Raikkaan sitruunainen ja maukkaan tillinen Toast skagen -voileipäkakku on hakenut makumaailmansa klassikko voileivästä. Tämä suolainen herkku kruunaa tärkeät kohtaamiset vuoden ajasta riippumatta.

Toast skagen -voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 500 g paahtoleipää

Kostutukseen

  • ½ dl sitruunamehua
  • ½ dl vettä
  • ripaus suolaa

Katkaraputäyte ja kuorrutus

  • 3 liivatelehteä
  • 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 2 prk
    Valio crème fraîchea à 150g
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 0 kg kirjolohen mätiä, rapuja, tilliä, versoja, retiisiä

Ohje

  1. Leikkaa paahtoviipaleiden reunat ohuelti pois.
  2. Sekoita kostutusliemi, kostuta leivät tasaisesti. Levitä sopiviksi paloiksi leikatut leipäpalat leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm).
  3. Valmista katkaraputäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut, punasipuli ja tilli.
  4. Vatkaa 1 ½ rasiaa tuorejuustoa ja crème fraîchet kulhossa kuohkeaksi. Lisää katkarapu, punasipuli, tilli ja mustapippuri, sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin.
  5. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle, lisää leipäkerros. Tee vielä toinen kerros. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli.
  6. Notkista tuorejuusto kermalla, sekoita tasaiseksi. Kuorruta sillä kakku.
  7. Koristele mädillä, ravuilla, tillillä, versoilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 16 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • kirjolohen mätiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search