Tonnikalatapenade

Tonnikalatapenade
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tonnikalatapenade

Tonnikalatapenade

Tapenadetahnan pääraaka-aineena ovat hienonnetut oliivit. Tässä ohjeessa on käytetty lisäksi tonnikalaa ja valkosipulilla maustettua tuorejuustoa. Tapenade maistuu alkupalapöydässä, juustojen kanssa tai illanistujaisissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 dl

5 dl

Tapenade

1 prk (350/220 g)
kreikkalaisia, paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
1 pieni tlk (200/150 g)
tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
n. 1 dl
tuoretta basilikaa
1 rasia (200 g )

Koristeluun

basilikan lehtiä

Tarjoiluun

1
rapeakuorinen patonki tai voileipäkeksejä

Ohje

  1. Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
  3. Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnnettuna 1 rkl). Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen.
  4. Levitä tahnaa (paahdetulle) patongille. Koristele basilikan lehdillä.
  5. Tarjoa alkupalaksi tai pikkusuolaisena juustopöydässä tai illanistujaisissa.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää myös mustia, kivettömiä oliiveja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
2,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›