Tonnikalatapenade

Tonnikalatapenade

20 min
helppo
227 kcal / 100g
0
0

Tapenadetahnan pääraaka-aineena ovat hienonnetut oliivit. Tässä ohjeessa on käytetty lisäksi tonnikalaa ja valkosipulilla maustettua tuorejuustoa. Tapenade maistuu alkupalapöydässä, juustojen kanssa tai illanistujaisissa.

Ainekset

5 dl

Tapenade

1 prk (350/220 g)
kreikkalaisia, paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
1 pieni tlk (200/150 g)
tonnikalaa öljyssä
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
n. 1 dl
tuoretta basilikaa
1 rasia (200 g )

Koristeluun

basilikan lehtiä

Tarjoiluun

1
rapeakuorinen patonki tai voileipäkeksejä

Ohje

  1. Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
  3. Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnnettuna 1 rkl). Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen.
  4. Levitä tahnaa (paahdetulle) patongille. Koristele basilikan lehdillä.
  5. Tarjoa alkupalaksi tai pikkusuolaisena juustopöydässä tai illanistujaisissa.

Vinkki

* Voit käyttää myös mustia, kivettömiä oliiveja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
12 g
Suola
2,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)