Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tonnikala-quesadillat

Quesadilla on maistuva pikkuruoka, jonka täytteitä voi helposti varioida makunsa mukaan. Juusto on kuitenkin Quesadillan ydin, sillä se antaa mehevyyttä ja pitää täytteen siististi rieskojen tai tortillojen välissä.

Tonnikala-quesadillat
Tonnikala-quesadillat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (300 g/6 ) pyöreitä rieskoja, esim. Lapin rilla

Täyte

  • 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
  • 1 (100 g) omena
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 2 tl punaista pestoa
  • 2 rkl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 1 tl sokeria
  • 12 viipaletta (135 g)
    Valio Oltermanni® viipaletta
    Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
    Valio Oltermanni® e300 g viipale

Ohje

  1. Valuta tonnikala siivilässä.
  2. Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  3. Hienonna tonnikala kulhossa haarukalla. Lisää omenakuutiot, raejuusto, pesto, jogurtti ja sokeri. Sekoita.
  4. Aseta 3 rieskaa työlaudalle. Laita jokaiselle rieskalle 4 juustoviipaletta. Lusikoi juuston päälle tonnikalaseos.
  5. Nosta kunkin rieskan päälle toinen rieska. Taputtele päältä kädellä, jotta täyte tiivistyy hiukan.
  6. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keittämällä siinä vettä hetkisen. Kaada vesi pois ja kuivaa pannu talouspaperilla.
  7. Nosta quesadilla pannulle. Painele lastalla. Alenna levyn lämpö puoleen (esim. 6 --> 3). Paista 2 - 3 min. Käännä lastalla.
  8. Paista toiselta puolelta vielä n. 2 min.
  9. Leikkaa saksilla 4 osaan. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki

Rieskojen tilalla voit käyttää vehnätortilloja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 13,2 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search