Kala-juustosalaatti

Kala-juustosalaatti

20 min
helppo
85 kcal / 100g
1
0

Ruokaisa salaatti syntyy lisäämällä kasvispohjaan keitettyä perunaa ja tonnikalaa.

Ainekset

4 annosta
n. 8 (400 g)
keitettyä uutta perunaa
3 - 4 (300 g)
tomaattia
puolikas (150 g)
kurkkua
pala (200 g)
jäävuorisalaattia
1 - 2 (75 g)
sipulia
1 prk (180 g)
1 tlk (200 / 150 g)
tonnikalaa, MSC-sertifioitu
sitruunapippuria
½ dl
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

2
rypsiöljyä
1 rkl
valkoista balsamietikkaa
¼ dl
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita kastikeen ainekset.
  2. Viipaloi perunat. Lohko tomaatit. Kuutioi kurkku. Suikaloi jäävuorisalaatti. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi tai hienonna. Paloittele valutettu juusto. Valuta tonnikala.
  3. Kokoa aineksia kerroksittain tarjoiluastiaan, ripota sitruunapippuria perunoille. Kaada kastike salaatille.
  4. Tarjoa salaattia tuoreen leivän kanssa kevyeksi ateriaksi.

Vinkki

* Lisää salaattiin oliiveja tai hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia* Käytä tonnikalan sijaan esim. sinappisilakkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)