Tryffelikakku

Tryffelikakku

3 h 30 min
keskitaso
337 kcal / 100g
4
7

Tryffelikakku on suklaan rakastajan unelma. Sen mehevä suklaakakku saa täytteeksi suklaamoussea ja aprikoosimarmeladia. Tujaus konjakkia kostutukseen viimeistelee herkutteluhetken aikuiseen makuun.

Ainekset

15 annosta
150 g
tummaa suklaata
150 g
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

5 dl
2 dl
sokeria
170 g
tummaa suklaata
2 dl
aprikoosimarmeladia

Kostutus

2 dl
vettä
2 rkl
sokeria
2 tl
konjakkia

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota Ø 24 cm:n kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
  4. Kuumenna täytteen kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila sivuun levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele kevyesti kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä täyte suurehkoon vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi n. 2 t.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
  6. Vatkaa kylmä suklaatäyte suurella nopeudella mahdollisimman kuohkeaksi n. 5 min ajan. Kostuta alin pohjalevy ja levitä sille puolet aprikoosimarmeladista ja 1/4 suklaatäytteestä. Tee toinen kerros samaantapaan ja kostuta viimeiseksi ylin kerros. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 t. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta. Koristele suklaaristikoilla.

Vinkki

* Suklaaristikot valmistat valuttamalla lusikalla tai pursottamalla sulatettua suklaata leivinpaperille ristikon muotoon. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
337 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
20 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön15.9.2017 kello 21:57
Valmistusajat oli näköjään ihan ranteella heitetty. Paistoaika pitäisi olla n. 40 min maksimissaan. Ja täytteen vatkausaika on n. 2 min maksimissaan täydellä teholla.
Nimetön29.3.2016 kello 21:54
Yksi ehdottomasti parhaista suklaakakkuohjeista!! Vieraani sanoi parhaaksi ikinä maistamistaan suklaakakuista:D (Tosin laittaisin sokeria himppusen vähemmän) Olen tehnyt jo kaksi kertaa ja tulen tekemään varmasti vielä uudestaan!
ValioAnna Koekeittiöltä25.11.2014 kello 9:21
Hei, toki aprikoosimarmeladin voi korvata jollain muulla marmeladilla. Maullisesti vadelma voisi sopia hyvin, mutta miksei myös mansikka.