Tryffelikakku

Tryffelikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tryffelikakku

Tryffelikakku

Tryffelikakku on suklaan rakastajan unelma. Sen mehevä suklaakakku saa täytteeksi suklaamoussea ja aprikoosimarmeladia. Tujaus konjakkia kostutukseen viimeistelee herkutteluhetken aikuiseen makuun.

Valmistusaika

Työaika
45 min
jäähdytys
2 h
uunissa
45 min
Yhteensä
3 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
150 g
tummaa suklaata
150 g
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

5 dl
2 dl
sokeria
170 g
tummaa suklaata
2 dl
aprikoosimarmeladia

Kostutus

2 dl
vettä
2 rkl
sokeria
( 2 tl
konjakkia )

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota Ø 24 cm:n kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
  4. Kuumenna täytteen kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila sivuun levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele kevyesti kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä täyte suurehkoon vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi n. 2 t.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
  6. Vatkaa kylmä suklaatäyte suurella nopeudella mahdollisimman kuohkeaksi n. 5 min ajan. Kostuta alin pohjalevy ja levitä sille puolet aprikoosimarmeladista ja 1/4 suklaatäytteestä. Tee toinen kerros samaantapaan ja kostuta viimeiseksi ylin kerros. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 t. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta. Koristele suklaaristikoilla.
Vinkki

Vinkki

* Suklaaristikot valmistat valuttamalla lusikalla tai pursottamalla sulatettua suklaata leivinpaperille ristikon muotoon. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
337 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.