Siirry sisältöön
Tryffelikakku

Tryffelikakku

Tryffelikakku on suklaan rakastajan unelma. Sen mehevä suklaakakku saa täytteeksi suklaamoussea ja aprikoosimarmeladia. Tujaus konjakkia kostutukseen viimeistelee herkutteluhetken aikuiseen makuun.

Tryffelikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 5 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 dl sokeria
  • 170 g tummaa suklaata
  • 2 dl aprikoosimarmeladia

Kostutus

  • 2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl konjakkia

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota Ø 24 cm:n kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
  4. Kuumenna täytteen kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila sivuun levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele kevyesti kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä täyte suurehkoon vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi n. 2 t.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
  6. Vatkaa kylmä suklaatäyte suurella nopeudella mahdollisimman kuohkeaksi n. 5 min ajan. Kostuta alin pohjalevy ja levitä sille puolet aprikoosimarmeladista ja 1/4 suklaatäytteestä. Tee toinen kerros samaantapaan ja kostuta viimeiseksi ylin kerros. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 t. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta. Koristele suklaaristikoilla.

Vinkki

Suklaaristikot valmistat valuttamalla lusikalla tai pursottamalla sulatettua suklaata leivinpaperille ristikon muotoon. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 327 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 34 g
Rasva 19,5 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search