
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 45 min
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g tummaa suklaata
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
-
5 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 dl sokeria
- 170 g tummaa suklaata
- 2 dl aprikoosimarmeladia
Kostutus
- 2 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 tl konjakkia
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota Ø 24 cm:n kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
- Kuumenna täytteen kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila sivuun levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele kevyesti kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä täyte suurehkoon vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi n. 2 t.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
- Vatkaa kylmä suklaatäyte suurella nopeudella mahdollisimman kuohkeaksi n. 5 min ajan. Kostuta alin pohjalevy ja levitä sille puolet aprikoosimarmeladista ja 1/4 suklaatäytteestä. Tee toinen kerros samaantapaan ja kostuta viimeiseksi ylin kerros. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 t. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta. Koristele suklaaristikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
327 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
34 g
Rasva
19,5 g
Tyydyttynyt rasva
10,9 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa