Vaalea jouluhalko

Vaalea jouluhalko

Jouluhalko on saanut vaalean, vaniljaisen hunnun vaniljarahkasta ja kermavaahdosta.

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 rkl (0,6 dl)
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 ½ dl
kirsikkahilloa
2 dl
2 prk (à 200 g)

Koristeluun

marmeladimakeisia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  2. Paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
  3. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo.Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka. Levitä puolet seoksesta pohjalle. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle
  4. Leikkaa molemmista päistä 8 - 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä". Asettele ne rullan päälle tai sivuille. Levitä loppu täyte pinnalle. Koristele marmeladimakeisilla.
Vinkki

Vinkki

* Jouluhalko (ranskaksi Bûche de Noël) on perinteinen ranskalainen joululeivonnainen. Se on puuhalon muotoiseksi koristeltu kääretorttu. Ranskassa on miltei mahdotonta kuvitella jouluateriaa ilman jouluhalkoa. Jouluhalon sanotaan saaneen alkunsa vanhasta kelttiläisestä, talvipäivänseisaukseen liittyvästä perinteestä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›