
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 min
Yhteensä
48 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan kuori
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte ja koristelu
- 150 g valkosuklaata
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa mansikka
Voit kokeilla myös -
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon muna.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ohuelti. Lisää se taikinaan. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
- Tee taikinasta tasapaksuinen tanko. Jaa se ensin 3:een osaan. Jaa ne vielä 10:een osaan. Näin saat 30 palaa. Muotoile ne käsin pyöreiksi palloiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Jätä hiukan leviämisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keski- / yläosassa 8 - 10 min tai kunnes vaaleanruskeita ja kypsiä.
- Jäähdytä.
- Käännä leivonnaiset alapuoli ylöspäin. Sulata suklaa keskiteholla mikrossa. Sekoita välillä. Levitä suklaata ohuelti leivonnaisten pohjille. Anna kovettua.
- Jaa rahka nokareiksi 15:lle pohjalle. Laita toiset pohjat vastakkain päälle. Paina kädellä kevyesti, että rahka leviää samalla tasaisesti reunaan saakka.
- Laita loppu suklaasula pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan 1 - 2 mm:n reikä. Pursota koristeita pintaan. Lisää nonparelleja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
338 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
41,9 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja