Siirry sisältöön
Värikäs liha-kasvispannu muurikassa

Värikäs liha-kasvispannu muurikassa

Muurikassa valmistuu monenlaiset kesäruoat ja isommatkin määrät. Muina aikoina voit valmistaa ruoan isolla paistinpannulla liedellä.

Värikäs liha-kasvispannu muurikassa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 650 g porsaan sisäfileetä
  • 550 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kurkumaa

Kasviskimara

  • 1 nippu kesäsipulia
  • 1 pieni (300 g) kukkakaali
  • 2 (450 g) paprikaa, punainen ja keltainen

Kastike

  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1-2 rkl mietoa keltaista currytahnaa
  • 2 rkl fariinisokeria

Paistamiseen

Koristeeksi

  • 1 dl (20 g) kesäsipulin varsia tai persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa fileet reilun kokoisiksi kuutioiksi tai n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Sekoita mausteet keskenään ja ripota lihapaloille. Sekoittele ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun esikäsittelet kasvikset ja teet kastikkeen.
  2. Leikkaa sipulit neljään osaan ja hienonna osa varsista koristelua varten. Leikkaa kukkakaali pienemmiksi lohkoiksi ja paprikat kuutioiksi.
  3. Mittaa kattilaan kerma ja 3/4 AURA murusta (säästä loppu koristeeksi). Kuumenna sekoittaen. Lisää currytahna ja fariinisokeri. Kiehauta.
  4. Ruskista liha isolla paistinpannulla tai muurinpohjapannulla Oivariini rasvassa. Lisää sipulit ja kukkakaali. Alenna lämpöä, sekoittele. Lisää kastike ja paprika, anna kiehua muutama min kannen alla.
  5. Koristele vihersilpulla ja lopulla AURA murulla.
  6. Tarjoa keitetyn riisin tai erilaisten salaattien ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Vinkki

Voit käyttää ruoassa myös Valio maustettuja ruokakermoja, esim. Kolme juustoa, Kolme sipulia, Kippari® tai AURA®.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search