Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegeleike-burger

Astetta paremmat vegaaniset hampurilaiset täytetään rapealla vegeleikkeellä. Vie vegemajoneesi uudelle tasolle lisäämällä joukkoon limeä ja tuoretta tilliä. Mehevän kasvishampparin viimeistelee nopeasti valmistuva makeantulinen chilihilloke.

Vegeleike-burger
Vegeleike-burger

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (180 g)
    Gold&Green® vegeleikettä
    Gold&Green® vegeleike on kasvipohjainen vaihtoehto kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Rapean maukkaat vegeleikkeet sopivat moniin tuttuihin ruokiin, kuten…
    Gold&Green® vegeleike 180 g
  • 2 hampurilaissämpylää
  • 2 isoa lehteä romainesalaattia
  • ½ pieni punasipuli viipaloituna
  • 1 avomaankurkku viipaloituna
  • 2 rkl vegaanista mätiä

Majoneesi

  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • ½ dl vegaanista fraichea
  • 1 limen mehu ja kuoriraaste
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Chilihilloke

  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl sriracha kastiketta
  • 1 rkl hilloa karpalo tai puolukka
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

1-2-3 pikkeliliemi

  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vettä

Lisäksi

  • 0 kg ranskanperunoita

Ohje

  1. Aloita sipulin ja kurkun pikkelöinnistä. Mittaa pikkelöintiliemen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja jaa kahteen kannelliseen astiaan. Upota punasipuli toiseen astiaan ja kurkku toiseen. Sulje astiat kannella ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  2. Lämmitä leike keskilämmöllä pannulla tai uunissa 175 asteessa 7-10 minuuttia.
  3. Valmista majoneesi ja hilloke sekoittamalla niiden ainekset omissa kulhoissaan.
  4. Kokoa hampurilaiset. Lämmitä sämpylät. Laita pohjalle noin 1 rkl majoneesia. Lisää salaatinlehti, kurkkua, leike, punasipuli ja vegaanista mätiä. Sipaise hilloketta kannen leikkuupinnalle ja sulje hampurilainen kannella.
  5. Tarjoa halutessasi lisukkeena ranskanperunoita. Tarjoa loput majoneesista ja hillokkeesta dippikastikkeina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 192 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 21,4 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • ranskanperunoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search