Siirry sisältöön
Vihannesrelissi

Vihannesrelissi

Maukas vihanneslisäke on oiva pari liha - tai kalaruokien ja grillimakkaran kanssa.

Vihannesrelissi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 (170 g) porkkanaa
  • 1 puolikas (250 g) kukkakaalia
  • 0 kg vettä
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 tl sinappia

Ohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Leikkaa kukkakaalin "nuput" paloiksi.
  2. Keitä porkkanat ja kukkakaalit puolikypsiksi (n. 5 min) suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada kattilasta vesi ja lisää viipaloidut valkosipulit sekä muut aineet. Anna kiehua n. 3 min.
  4. Laita relissi kuumana puhtaaseen lasipurkkiin. Tarjoa vihannesrelissiä lihan, kalan tai makkaran höysteenä.

Vinkki

Relissi säilyy jääkaapissa 2 - 3 vrk.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search