Vihannesrelissi

Vihannesrelissi

15 min
keskitaso
116 kcal / 100g
0
0

Maukas vihanneslisäke on oiva pari liha - tai kalaruokien ja grillimakkaran kanssa.

Ainekset

5 dl
1
kokonainen valkosipuli
2 (170 g)
porkkanaa
puolikas (250 g)
kukkakaalia
vettä
1 prk (150 g)
2 rkl
hunajaa tai sokeria
mustapippuria myllystä
n. 2 tl
sinappia

Ohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Leikkaa kukkakaalin "nuput" paloiksi.
  2. Keitä porkkanat ja kukkakaalit puolikypsiksi (n. 5 min) suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada kattilasta vesi ja lisää viipaloidut valkosipulit sekä muut aineet. Anna kiehua n. 3 min.
  4. Laita relissi kuumana puhtaaseen lasipurkkiin. Tarjoa vihannesrelissiä lihan, kalan tai makkaran höysteenä.

Vinkki

* Relissi säilyy jääkaapissa 2 - 3 vrk.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
8 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)