Vihreä versosalaatti

Vihreä versosalaatti

Lisää täyttävyyttä ja proteiinia salaattiin kumoamalla sekaan raejuustoa. Lisää makua versosalaattiin tuo appelsiinitäysmehusta ja tuoreesta basilikasta tehtävä kastike.

25 min
helppo
96 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ruukku
friseesalaattia
1 ruukku (pieni)
rucolaa
1 rasia
ituja , versoja tms.
pala (250 g)
hunajamelonia
1 prk (200 g)

Kastike

1 dl
½ dl
rypsiöljyä
2 rkl
sokeria tai hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. (Jos sekoitat kastikkeen ilman konetta esim. pullossa, hienonna basilika ensin veitsellä aivan hienoksi.)
  2. Pese ja kuivaa salaatit ja versot. Käytä salaattilinkoa, niin saat rapeaa salaattia.
  3. Kuori ja leikkaa meloni pienehköiksi kuutioiksi. Laita vadille kerroksittain revittyä salaattia, rucolaa, versoja ja melonia. Valuta raejuustosta ylimääräinen neste. Lisää se raitoina salaatin päälle. Laita kastike erikseen tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)