Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Voikastike uusille perunoille

Mikä olisikaan parempaa kuin kesän ensimmäiset varhaisperunat voikastikkeen kanssa.

Voikastike uusille perunoille
Voikastike uusille perunoille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2-3  (100 g) kesäsipulia
  • ½ dl vettä
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä tai ripaus jauhettua valkopippuria
  • 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Hienonna sipulit ja lisää voisulaan. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
  2. Lisää tilkka vettä. Anna kiehua hetkisen, että kastike sakenee sopivasti.
  3. Mausta suolalla ja ripauksella pippuria. Lisää hienonnettu tilli tai ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Kastike sopii myös keitetyille porkkanoille ja kukkakaalille sekä savukalalle. Tarjoa lisänä munakokkelia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 31,3 g
Tyydyttynyt rasva 18,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search