Siirry sisältöön

Raaka-aine

Satumainen sahrami 

Punaoranssi sahrami on lähes kirjaimellisesti kultaakin kalliimpi mauste, jonka upea väri ja vahva aromi tuovat suolaisiin ja makeisiin ruokiin hienostuneen vivahteen. 

Kala- ja äyriäiskeitot rakastavat sahramia 

Pieni määrä sahramia piristää kalakeitot ja tuo raikkautta kermaiseen rapusoppaan. Kauniin keltainen sinisimpukkakeitto on hienostunut alkuruoka, joka sopii tarjottavaksi juhlavampaankin tilanteeseen. Kalakeiton modernissa versiossa sitrushedelmiä lisätään liemeen kokonaisina lohkoina. Keiton kirpsakoina sattumina ilahduttavat pomelo ja sitruuna, ja sahrami maustaa ja värjää liemen aurinkoisen ihanaksi. Ranskalaisesta keittiöstä tuttu rapukeitto sopii puolestaan hyvin niin alku- kuin pääruoaksikin. Keiton juju on itse keitetty liemi, joka viimeistellään hyppysellisellä sahramia.


Sahrami maustaa riisiruoat 

Sahramia on perinteisesti käytetty etenkin riisiruokien mausteena. Se onkin täydellinen lisä erilaisiin risottoihin ja pannuruokiin, kuten mausteisiin paelloihin ja mehevään kananpojan juhlapannuun. Sahrami nauttii riisiruoissakin kalojen ja äyriäisten seurasta, mutta sopii erittäin hyvin myös kasvisten ja kanan seuraan. Kipakka sitruuna ja aurinkoinen appelsiini viimeistelevät riisiherkut.


Sahramipulla tuo valoa joulukuuhun 

Sahramin kevyt puraisu sopii hyvin myös pullaan. Kauniin väriset sahramipullat ovat perinteinen Lucian päivän herkku joulukuussa. Sahramin maku tuo aurinkoa pimeimmän talven keskelle, ja pullien väri symboloikin Lucian tuomaa valoa. Toisessa ohjeessa Lucia-pullien makumaailma yhdistyy juureen leivottuun pullataikinaan ja pullat kierretään kauniille kierteille, toisessa ne leivotaan perinteiseen tapaan rusinoilla höystettynä. 

Tip icon

Tiesitkö, että…

  • Pieni määrä sahramia on herkullinen lisä erilaisten jälkiruokien kuten jäätelön, panna cottan tai leivosten viimeistelyyn. Etenkin kermaisen pehmeät jälkkärit saavat mukavaa lisämakua sahramista. 
  • Sahrami täydentää mainiosti sitruksien makua suolaisissa ruoissa. Kokeile lisätä valmiisiin ruokiin pieni ripaus sahramia ja loraus sitruunamehua. 

Search