Sitruuna-sahramirisotto

Sitruuna-sahramirisotto

Pohjois-Italiasta kotoisin olevan risoton kuuluu olla kypsänä valuvaa ja mehevää. Sahrami antaa ruualle voimakkaan värin.

30 min
keskitaso
126 kcal / 100g
1
1

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 1 l
vettä
2
kanaliemikuutiota
1 pieni
sipuli
3 rkl
4 dl
risottoriisiä
ripaus (0,5 - 1 g)
sahramia
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ pkt (à 250 g)
2 rkl

Päälle

rucolaa

Ohje

  1. Kiehauta kanaliemi. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja sahrami ja sekoita, kunnes riisi on kuultavaa. Kaada kattilaan pari kauhallista kanalientä ja sekoita.
  2. Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  3. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kypsään risottoon paloiteltu sulatejuusto sekä voi. Sekoita kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku.
  4. Laita risotto lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Ripottele pintaan tuoretta rucolaa. Tarjoa välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)