Siirry sisältöön
Grillattu ananas

Raaka-aine

Eksoottinen ananas

Ananas rahkassa, kakussa vai kenties pizzassa? Herkullisesta epähedelmästä on yllättävän moneksi. Kurkkaa parhaat ananasreseptit ja löydä oma suosikkisi.

Ananas maistuu monessa

Tämä auringonkeltainen hedelmä maistuu erityisen hyvin paitsi broilerin, myös Valio AURA® juuston makuparina. Ananassäilykkeet tuovat makua niin broileripastoihin, broilerikastikkeisiin kuin sinihomejuustolla aateloituun pizzaankin. Ja maistuupa se myös hampurilaisen välissä. Säilykeananas onkin kätevä hätävara kuivakaappiin. Jos haluat päästä aidon tropiikin tunnelmaan, herkuttele tuoreella ananaksella vaikkapa grillattuna salaatin tai pihvin kera.Kookos on ananaksen paras kaveri

Rakastatko ananasta ja kookosta? Silloin valintasi on ajatukset palmujen alle vievän Piña coladan maut! Kun kaukokaipuu iskee, leivo tuhtia Piña colada -kakkua tai surauta kevyemmäksi valinnaksi sopiva raikas Piña colada -proteiinismoothie. Myös passionpirtelö aateloidaan ananaksen ja kookoksen mauilla.


Tip icon

Tiesitkö, että…

  • Ananas ei ole yleisestä luulosta huolimatta hedelmä vaan epähedelmä, joka muodostuu yhteen kasvaneista marjoista.
  • Ananaksen väri ei kerro sen kypsyydestä vaan siitä, missä hedelmä on kasvanut. Tartu siis rohkeasti myös vihreään ananakseen. Valitse hedelmä, joka tuoksuu voimakkaasti makealta ja jonka kuori antaa hieman periksi painettaessa. Myös helposti irtoavat lehdet kertovat ananaksen olevan valmis nautittavaksi.
  • Sillä ananaksen sisältämällä bromelaiini-entsyymillä on lihaa pehmentävä vaikutus, joten se on oiva kaveri lihan marinoimisessa.

Ananaksen makua helposti

Ananaskaipuu ei aina vaadi tuoretta ananasta tai ananassäilykkeitä. Ananaksen makua ruokiin ja leivonnaisiin nimittäin tuo myös Valio ananastäysmehu sekä Valio Gefilus® samettinen juoma ananas-kookos. Välipalahetkissä maistuu Valiojogurtti® Bali sekä Valio PROfeel® maustettu raejuusto ananas-mango.

Search