Eksoottinen ananas

Ananasrahka, ananaskakku ja mielipiteitä jakava ananaspizza – herkullisesta epähedelmästä on yllättävän moneksi. Kurkkaa parhaat ananasreseptit ja löydä oma suosikkisi!

Kypsän ananaksen maku on raikas, mehukas ja hapokas. Ananas sopii hyvin sekä suolaiseen että makeaan ruokaa – sekä tietysti juomiin. Maistuvaa ananas on myös hedelmäsalaatissa sekä ihan sellaisenaan.

Ananasta monella tapaa

Säilykkeenä myytävät ananaspalat, -murska ja -renkaat ovat käteviä hätävaroja, joista loihdit helpot ananasherkut, kuten ananaspashan tai ananas-rahkapiirakan. Jos haluat päästä aidon tropiikin tunnelmaan, herkuttele tuoreella ananaksella, vaikkapa ananaswokin muodossa.

Ollaan ananas ja kookos

Rakastatko ananasta ja kookosta? Silloin valintasi on ajatukset palmujen alle vievän Piña coladan maut! Kun kaukokaipuu iskee, leivo tuhtia Piña colada -kakkua tai surauta kevyemmäksi valinnaksi sopiva raikas Piña colada -proteiinismoothie.

Tiesitkö, että…

  • Ananas ei ole yleisestä luulosta huolimatta hedelmä vaan epähedelmä, joka muodostuu yhteen kasvaneista marjoista.
  • Ananaksen väri ei kerro sen kypsyysasteesta vaan siitä, missä ananas on kasvanut. Tartu siis rohkeasti myös vihreään ananakseen.
  • Ananas on oiva kaveri lihan marinoimisessa, sillä ananaksen sisältämällä bromelaiini-entsyymillä on lihaa pehmentävä vaikutus.

Ananaksen makua helposti

Ananaskaipuu ei aina vaadi tuoretta ananasta tai ananassäilykkeitä. Ananaksen makua ruokiin ja leivonnaisiin nimittäin tuo myös Valio ananastäysmehu sekä Valio Gefilus® samettinen mehu ananas-kookos. Välipalahetkiin sopii myös Valio hedelmäinen jogurtti ananas.