Smoothie – helppo ja nopea välipala

Smoothie, pirtelö, viherpirtelö vai fruity?

Smoothie-juoma on rakenteeltaan hyvin samanlaista kuin pirtelö, mutta jäätelön sijaan smoothieen surautetaan nesteeksi maitoa, jogurttia, piimää, rahkaa tai mehua. Myös Valio Gefilus® mehut sopivat täydellisesti smoothie-juomiin.

Viherpirtelö on nimensä mukaisesti usein vihreää. Viherpirtelön voit pyöräyttää esimerkiksi salaatista, avokadosta, pinaatinlehdistä, kurkusta, varsiselleristä tai lehtikaalista. Myös erilaiset hedelmät, kuten omena ja meloni sopivat hyvin viherpirtelöön. Nesteeksi kannattaa käyttää tuore- tai täysmehua. Fruity sen sijaan pyöräytetään hedelmistä, marjoista sekä mehusta.

Valmista smoothie tehosekoittimella

Smoothie-juomat ovat rantautuneet suomalaisiin kotikeittiöihin Yhdysvalloista. Voit valmistaa smoothien mielesi mukaan hedelmistä, marjoista, kasviksista tai vihanneksista. Smoothiet ovatkin kätevä tapa lisätä marjojen ja kasvisten syömistä. Valmista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Valmiin smoothien kuuluu olla sileää ja rakenteeltaan juotavaksi sopivaa. Smoothiet sopivat hyvin osaksi aamupalaa, kevyeksi lounaaksi tai juotavaksi jälkiruoaksi. Smoothiet ovat myös oivia hellepäivän virkistäjiä.

Smoothiet ovat kätevä tapa lisätä marjojen ja kasvisten syömistä.

Aloita aamu lempeällä smoothie-juomalla

Smoothie sopii hyvin osaksi aamiaista. Hedelmätarhasmoothien tai raikkaan vihersmoothien valmistat nopeasti myös aamukiireen keskellä. Helppo smoothie syntyy valmiista pakastehedelmistä sekunneissa. Myös lempeä kaura–jogurttismoothie tai hedelmä–myslismoothie sopivat loistavasti osaksi aamupalaa.

Smoothie sopii myös lounasaikaan

Proteiinipitoisesta rahkasta valmistettu raikas sitruuna–mustikkasmoothie tai kauniin keltainen ananas-rahkajuoma soveltuvat hyvin myös osaksi lounasta. Valio pehmeä maitorahka sisältää runsaasti proteiinia ja sopii hyvin smoothieen. Lisää rahkasmoothien sekaan myös nestettä, kuten maitoa tai piimää, jotta saat smoothien rakenteesta juotavaksi sopivaa.

MyösValio maustetut rahkat sopivat erinomaisesti smoothie-juomiin, pyöräytä niistä esimerkiksi herkullinen kuningatarsmoothie.

Jälkiruoaksi tai makeanhimoon

Smoothie-juomat sopivat hyvin myös herkutteluhetkiin. Valmista jälkiruoaksi tai makeanhimon iskiessä marjasmoothie tai vanilja–hedelmäsmoothie. Hedelmäinen fruity maistuu etelänlomalta ja syntyy helposti Valio Gefilus® ananas–kookosjuomasta.

Vihersmoothiet ja proteiinismoothiet välipalaksi:

Vinkit smoothien valmistamiseen

  • Kaada neste ensimmäisenä tehosekoittimen eli blenderin pohjalle.
  • Jäiset marjat ja hedelmät viilentävät smoothien ja tuovat juomaan pirtelömäisyyttä.
  • Tutustu tehosekoittimen käyttöohjeisiin ja tarkista, onko koneessa jäämurska-asetus jääpalojen ja jäisten marjojen tai hedelmien murskaamiseen.
  • Älä anna jäisten marjojen ja hedelmien seistä pitkään blenderissä, jotteivät ne jäädy isoksi paakuksi.
  • Laita smoothien sekaan tarpeeksi nestettä, jotta juomasta tulee sileää ja rakenteeltaan juotavaksi sopivaa.

Smoothiereseptit

Herkullinen smoothie valmistuu hetkessä ja vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun.Täältä löydät raikkaat smoothie-reseptit!

Katso reseptit >
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›