Siirry sisältöön
Isänpäivämenu

Ruokajuhlat

Isänpäivämenu x4

Haluatko yllättää isän hyvällä ruoalla? Kutsu isä valmiiseen pöytään tai viettäkää aikaa yhdessä ruokaa laittaen. Tässä neljä valmista menuehdotusta erilaisille herkuttelijoille.

Isänpäivämenu herkkusuille

Jos isäsi on perinteisten makujen ystävä, voit lopettaa menuideoiden etsimisen. Tässä on menu todellisen herkuttelijan makuun. Isänpäivän kunniaksi otetaan varaslähtö blinikauteen: pikkuruiset lettupannulla paistetut blinit sopivat mainiosti alkuruoaksi. Päälle lusikoidaan sienisalaattia, kylmäsavulohta ja mätiä.

Pääruoaksi isälle tarjoillaan perinteinen lehtipihvi, jonka kruunaa sosiaalisessa mediassa ruokaintoilijat hurmannut maustevoi, Cowboy Butter. Trendikäs maustevoi maustetaan valkosipulilla, chilillä, sinapilla, sitruunalla, savupaprikalla ja tuoreilla yrteillä. Lehtipihvin kyytipoikana maistuvat tietysti retrohenkeen grillimaustetut ranskanperunat sekä raikas, yksinkertainen vihersalaatti.

Aterian päätteeksi herkutellaan appelsiinin ja suklaan säestämillä rahkaposseteilla. Maku on tietenkin vastustamaton, ja koostumus suussasulava!

Isänpäivänä syödään pizzaa

Hakusessa helppo isänpäivän ruoka? Herkullista ruokaa voi valmistaa myös ilman sen suurempia kikkailuja. Tässä menussa keskitytään rehellisesti pizzaan! Voit valita pizzoista isän suosikin tai valmistaa useampaa eri sorttia.

Muhkeassa Detroit Style -pannupizzassa maistuu lempeä tomaattikastike, mausteinen pepperonimakkara ja Salaneuvos® cheddarjuusto. Jos haluat kokeilla pizzaa ilman tomaattikastiketta, sienipizza on loistava vaihtoehto. Ranskankermakastikkeella, karamellisoidulla sipulilla ja paistetuilla sienillä aateloitu pizza viimeistellään timjamilla. Mikäli perheessä on pienempiä lapsia, kinkkupizza tai roomalainen Pizza Tonno ovat takuuvarmoja vaihtoehtoja.

Pizzamenu kruunataan jäätelöllä, joka valmistuu ihanan helposti vain neljästä raaka-aineesta. Maistuisiko isälle rommirusinajäätelö vai vadelmainen valkosuklaajäätelö? Jäätelö on siitä mahtava jälkiruoka, että sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Ajoituksen kanssa kikkailulle ei siis ole tarvetta.

Astetta fiinimpi Isänpäivämenu

Astetta fiinimpi isänpäivämenu valmistuu bistrohenkisesti. Naposteltavaksi pöytään kannetaan rapeakuorista focacciaa, mehukkaita oliiveja ja aromikasta juustoa. Alkuruokana ilahduttaa ehtymätön bistroklassikko, tartar. Väliruokana maistuu pippuri-juustopasta eli cacio e pepe.

Pääruuaksi isälle paistetaan kuhaa meunière, jossa maistuvat ruskistettu voi, kaprikset, sitruuna ja lehtipersilja. Ranskalaisklassikosta inspiraationsa saaneen kuhan kaverina toimii kivasti vaikkapa samettinen perunamuusi.

Hulppean menun kruunaa suussasulava vaniljainen panna cotta, joka viimeistellään trendikkäästi extraneitsyt-oliiviöljyllä ja sormisuolalla.

Psst! Huomaa, että pippuri-juustopastan resepti on suunniteltu pääruoaksi neljälle hengelle. Väliruoaksi resepti riittää hyvin ainakin kuudelle hengelle.

Isänpäivämenu sesongin suosikeista

Jos isä arvostaa erityisesti sesonkiruokaa, tämä menu on juuri se oikea. Alkuun herkutellaan sesongin vihanneksilla. Paahdetusta kurpitsasta ja lehtikaalista valmistuu mehevä salaatti. Jogurttikastike tuo hapokkuudellaan mukavasti vastapainoa kurpitsan makeudelle, ja pähkinät taas antavat ihanasti tekstuuria. Ruusukaalit saavat paahtua ja rapeutua uunissa salaattijuustopedillä. Makuelämyksen viimeistelee raikas raastettu sitruunankuori.

Menun päätähtenä loistaa sesongin sienillä ryyditetty risotto. Suppilovahverot tuovat risottoon rutkasti hurmavaa umamisuutta. Voit valmistaa risoton tuoreista tai kuivatuista suppilovahveroista. Annokset viimeistellään laadukkaalla Valio Alppi Kreivi® juustolla ja tuoreella rakuunalla.

Jälkkäriksi maistuu mehevät uunipäärynät, jotka aateloidaan loppusyksyn tunnelmaan sopivasti Valio AURA®-juustolla, pekaanipähkinöillä, hunajalla ja timjamilla. Nam!