Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Vaalea patonki saa täytteeksi tillin makuisen tuorejuuston. Patongin voi tarjota sellaisenaan tai ohjeen mukaan valmistettuina pikkusuolaisina, tapaksina. Leipäpalat on päällystetty merenherkuilla.

Graavikalatapakset (Tillipatongit)
Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Ainesosat

tapasta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tillipatongit (2 kpl)

  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ⅓ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon

Päälle

  • 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
  • 100 g mätiä
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
  3. Kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikina, jaa se kahtia.
  5. Kauli palat soikeiksi levyiksi (n. 25 - 40 cm).
  6. Notkista tuorejuusto nuolijalla ja levitä se taikinalevyjen päälle.
  7. Rullaa taikinalevyt pitkän sivun suunnalta patongeiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Kohota liinan alla n. 30 min.
  9. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 - 17 min kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita.
  10. Leikkaa jäähtyneet patongit viipaleiksi (15 viipaletta / patonki). Päällystä ne pieneksi kuutioidulla graavikalalla, mädillä ja tillillä.

Vinkki

Tillipatongit maistuvat myös sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 10,9 g
Hiilihydraatti 22,2 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search