Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pienet focacciat

Focaccia -leipä muotoillaan litteäksi. Foccacian päälle painellaan koristeeksi ja makua antamaan ruoka-aineita, kuten oliiveja, kirsikkatomaatteja tai punasipulia, sekä mausteita.

Pienet focacciat
Pienet focacciat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ⅓ pkt (17 g) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 6½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun

  • 1-2  punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 12 oliivia esim. Kalamata
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg gourmet-suolahiutaleita

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan
  2. Jaa taikina 8 osaan suoraan keoiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Ripota kekojen päälle hieman jauhoja. Taputtele vajaan cm:n paksuisiksi leipäsiksi, halkaisija 11- 12 cm.
  3. Kohota leivät liinan alla. Leikkaa sipuli(t) ohuiksi lohkoiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna niitä hetki mikrossa. Puolita oliivit
  4. Voitele focacciat rasvalla. Asettele päälle sipulit ja oliivit. Pyöräytä myllystä hieman pippuria päälle. Ripsauta muutama suolakide focaccioille. Paista leivät uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 9 min tai kunnes kypsiä

TÄYTETYT FOCACCIAT

  1. Halkaise focacciat vaakasuunnassa. Voitele esim. Valio Viola® valkosipuli- tai vihreä pesto tuorejuustolla. Täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla, Valio mozzarella viipaleilla, ohuen ohuilla kylmäsavukinkkuviipaleilla ja säilötyillä artisokkapaloilla (tai muilla antipastotuotteilla). Voit täyttää focacciat myös vaikkapa muna-raejuustoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 34,7 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • mustapippuria myllystä
  • gourmet-suolahiutaleita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search