Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen ahvenrisotto

Perinteinen italialainen risotto kotimaisilla paistetuilla ahvenilla luo vivahteikkaan makuyhdistelmän aivan uudella herkullisella tavalla. Kotimainen kala sopii oivallisesti antamaan risotolle uuden "tvistin" perinteisien merellisien äyriäisten sijaan.

Sitruunainen ahvenrisotto
Sitruunainen ahvenrisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Risotto

  • 6 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
  • 1½ dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 dl (40 g) parmesaania raastettuna

Ahvenfileet

  • 10 ahvenfileitä n. 400g
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 75-100 g parmesaania

Ohje

  1. Liuota kalaliemikuutio kiehuvaan veteen.
  2. Kuullota valkosipuli ja riisi kattilassa Oivariini rasvassa.
  3. Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää.
  4. Mausta ja paista ahvenfileet pannulla Oivariini rasvassa risoton kypsyessä.
  5. Mausta risotto sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja kevätsipulilla. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja juustoraaste. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää risottoannosten päälle ahvenfileet ja juustolastut. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorimaveitsellä.
  7. Tarjoa risotto heti alku- tai pääruoaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search