Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Nerokkaat nakkireseptit ja maukkaat makkararuuat – klassikot ja uudet ideat

Uunimakkara
Veera Pitkänen
Veera Pitkänen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Nakit ja makkarat kuuluvat suomalaiseen kotikeittiöön. Niistä valmistuvat paitsi iki-ihanat klassikot, kuten nakkikastike ja uunimakkara, myös tuoreemmatkin tuttavuudet.

Nakki ja makkara – herkullisimmat klassikot

Nikkarin vuokaa, nakkipastaa vai sittenkin ehkä nakkikastiketta? Monet suomalaisten suosimat klassikkoruuat valmistuvat nakeista ja makkaroista eikä ihme, sillä kyseessä on ihanan edullinen raaka-aine. Mikä parasta, nakki- ja makkarareseptit valmistuvat varsin vikkelästi ja sopivat siten mainiosti arjen ruokalistalle.

Nakkikeitto ja siskonmakkarakeitto ovat ihanan lämmittäviä arkiruokia, jotka maistuvat koko perheelle. Lisää liemeen lempeyttä smetanalla tai Koskenlaskija® sulatejuustolla. Muutaman raaka-aineen nakkimunakas taas pelastaa arjen yllättävissäkin käänteissä.

Arkena maistuu myös ihan perinteinen uunimakkara ja viikonloppuna ehkäpä hieman tuhdimpi tuplauunimakkara. Grillimakkarasta valmistuu herkullinen pasta, joka on varsin näppärä ruoka vaikkapa viikonlopun päiväretkelle. Seikkailunhaluinen lähtee makumatkalle TexMex kiuasmakkaran siivittämänä.

Nakki vai makkara?

Useimmissa resepteissä nakki ja makkara vaihtuvat melko kätevästi päittäin. Merkittävin ero löytyy nimittäin vain ulkomuodosta – nakki on ohuempi ja makkara paksumpi. Jos jääkaapistasi löytyy siis paketillinen makkaraa muttei nakkeja, voit hyvin valmistaa nakkipastan tai nakkimunakkaan. Nakit ovat kuitenkin sen verran ohuita, että niistä ei ehkä kannata kokeilla uunimakkaraa.


Search