Pääsiäinen on kevään odotetuin ruokajuhla

Pääsiäisenä on aikaa nauttia yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä. Herkuttele hyväksi todetuilla klassikoilla tai yllätä pääsiäisvieraat uusilla hittiresepteillä. Kokosimme yhteen vinkit ja ohjeet, joilla onnistut!

Pääsiäinen on kiistatta kevään suurin ruokajuhla. Herkuttele mämmillä, kokkaa lammasta, leivo veikeä pupukakku tai kutsu ystävät pääsiäisen kahvipöytään. Kokosimme yhteen 10.-13.4.2020 vietettävän pääsiäisen suosikkireseptit sekä Valio Koekeittiön vinkit pääsiäistarjoiluissa onnistumiseen. Inspiroidu herkullisista resepteistä ja löydä oma tapasi viettää pääsiäistä!

Keväiset pääsiäismenut

Arvostatko helppoutta, modernia otetta vai perinteisiä, hyväksi havaittuja klassikoita? Pääsiäisen resepteissä on yhtä paljon vaihtoehtoja kuin on kokkejakin. Siksi kokosimme yhteen neljä ihanaa menuehdotusta, joista jokainen löytää varmasti omansa. Kurkkaa ideat ja inspiroidu, sillä pääsiäinen on oiva tilaisuus syödä astetta paremmin!

 • Helppo pääsiäismenu

  Helppo pääsiäismenu valmistuu näppärästi myös mökkiolosuhteissa – tai helppoutta arvostavan kaupunkilaiskokin keittiössä.

  stressitön ja helppo menu
 • Perinteinen pääsiäismenu

  Perinteisessä pääsiäismenussa kokataan tietenkin lammasta ja karitsaa sekä rahkajälkiruokia, mämmiä ja pashaa.

  perinteinen menu
 • Moderni pääsiäismenu

  Moderni pääsiäismenu kokoaa yhteen pääsiäismakujen parhaat palat hieman tuunattuna ja modernilla otteella maustettuna.

  moderni menu
 • Kasvissyöjän pääsiäismenu

  Kasvismenu tarjoaa rutkasti maistuvia kasvisruokaehdotuksia, joista koostat herkullisen kasvismenun pääsiäisen juhlahetkiin.

  kasvismenu

Pääsiäisen suosikkeja: lammasta, juustoja ja grillausta

Tiesitkö, että myös mämmi löytää herkullisen seuralaisen pääsiäisen juustotarjottimelta? Opastamme pääsiäisen suosikkiruokien onnistumisen salat ja inspiroimme kokeilemaan uutta. Tämän luettuasi tiedät, mitä pääsiäisenä kannattaa grillata, mitä kevään upeimmalle juustotarjottimelle kootaan ja kuinka lampaasta tulee herkullisen mehevää!

Makean pääsiäisen salaisuus

Pääsiäinen on jälkiruokien ja leivonnaisten juhlaa! Nappaa vinkit pashan valmistukseen, löydä uusi kakkusuosikkisi ja katso, mihin kaikkeen mämmi sopiikaan. Maltatko odottaa pääsiäiseen vai aloitatko herkuttelun jo hyvissä ajoin?

 • Pashat

  Tuhti pasha on pääsiäisjälkiruokien kiistaton klassikko. Onko valintasi perinteinen, moderni vai kevennetty pasha?

  Erilaiset pashat
 • Töhnämunat

  Oletko jo kokeillut hauskoja töhnämunia eli töhniksiä? Täytetyt suklaamunat ovat pääsiäispöydän takuuvarma hitti!

  täytetyt suklaamunat
 • Pääsiäisen kakut

  Helppo pääsiäiskakku, raikas sitruunajuustokakku vai veikeä pupukakku? Pääsiäinen on herkullisia kakkuja pullollaan!

  pääsiäiskakut
 • Pullat ja piirakat

  Pääsiäisenä leivotaan meheviä piirakoita ja pullia, joihin kätketään makua rahkasta, hedelmistä ja manteleista.

  pullat ja piirakat
 • Kääretortut

  Pääsiäisen kääretortuissa on, mistä valita! Kurkkaa helpot reseptit ja yllätä vieraat suussasulavalla kääretortulla!

  kääretortut
 • Pääsiäisen jälkiruoat

  Kruunaa pääsiäisateria kepeällä rahkalla, ilmavalla moussella, kekseliäillä pääsiäistortuilla tai helpolla pannacottalla.

  jälkiruoat
 • Mämmi

  Mämmi tarjoillaan tavallisesti sokerin ja maidon, kuohukerman tai vaniljakastikkeen kera, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia.

  Mämmiä monella tapaa
 • Pääsiäisen myyjäiset

  Sattuiko urheilutapahtuman kahvitusvuoro omalle kohdalle? Näillä vinkeillä valmistat helppoja ja herkullisia, isommallekin joukolle riittäviä tarjottavia.

  leivonnaiset myyjäisiin
Herkullista pääsiäistä yhdessä pöydässä!

Pääsiäisaskartelut

Suloiset tiput ja puput, pirteä rairuoho ja näyttävät virpomavitsat kuuluvat pääsiäiseen. Hyödynnä tyhjät maito- ja kaurajuomapurkit, kermapakkaukset sekä jogurttipurkkien kannet ja askartele naapuruston makeimmat pääsiäiskoristeet!

Katso videot ja vinkit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›