Pääsiäisen parhaat maut

Lammas, pasha, mämmi, rahkapiirakka – pääsiäispöytä on katettu! Pääsiäisruokaa perinteisistä herkuista uusiin ideoihin.

Näin valmistat pääsiäismunat

  • Tee nuppineulalla tai sukkapuikolla reikä raa’an kananmunan molempiin päihin.

  • Puhalla napakasti toisesta reiästä, jolloin kananmunan sisus tulee ulos toisesta. Jos sisus ei tule ulos, suurenna toista aukkoa ja puhalla pienemmästä. Ennen puhaltamista keltuaisen voi pistellä sukkapuikolla rikki, jolloin se tulee ulos helpommin.

  • Kananmunien peseminen sisältä on suositeltavaa ennen kuivausta, jotta kananmunat eivät ala haista. Punaisen leiman saat pois hankaamalla tahranpoistoaineella tai vain maalaamalla piiloon.

  • Kananmunat kannattaa kuivata kunnolla ennen maalausta tai koristelua. Voit käyttää kuivaamisen apuna hiustenkuivaajaa.

  • Jos haluat koristellun kananmunan roikkumaan narusta, sido naru tulitikun ympärille ja pujota se puhallusaukosta sisään.

  • Jos haluat peittää puhallus- ja ulostuloaukon, laita aukkoihin kevyesti liimaa ja valkoinen talouspaperin tai servietin palanen päälle. Sen voi maalata kuten muun munankuoren.

Juusto kuuluu juhlaan

Löydä parhaat juustotarjoilut ja juomasuositukset pääsiäiseen.

Lue lisää ›

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi