Appelsiini-suklaamoussekakku

Appelsiini-suklaamoussekakku

1 h 15 min
keskitaso
312 kcal / 100g
14
26

Appelsiini-suklaamoussekakku viettelee kahvipöydässä tai päättää aterian juhlavasti. Koristele suussasulavan kakun reuna suklaa-aidalla.

Ainekset

15 annosta
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

n. 1/2 dl

Täyte

3
liivatelehteä
200 g
taloussuklaata
5 dl
1 dl
1 rasia (200 g)
3 rkl
sokeria
3 rkl
appelsiinilikööriä , esim. Grand Marnier

Koristeluun

ananaskirsikoita tai tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
75 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada kakkutaikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
  2. Paista 175 asteessa n. 15 min kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
  3. Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.
  4. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.
  5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.
  6. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi.
  7. Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen.
  8. Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  9. Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
  10. Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta. Koristele.

Vinkki

Voit koristella kakun suklaareunuksella. Leikkaa esim. isosta muovipussista n. 5 cm leveä, kakun ympärysmitan pituinen suikale.Sulata 75 g taloussuklaata mikrossa pienessä astiassa. Laita muovipussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata suikaleen päälle ylös-alas ja sitten toinen kerros päälle vinottain. Koriste saa olla n. 1/2 cm kakkua korkeampi.Anna kovettua (kovettuu nopeammin viileässä). Nosta "suklaa-aita" kakun reunoille muovisuikaleen avulla. Irrota muovi. Ellei muovi irtoa, nosta kakku ensin hetkeksi jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
21 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)