
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 200 g taloussuklaata
-
5 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnier
Koristeluun
- 0 kg ananaskirsikoita tai tuoreita mansikoita
- 0 kg sitruunamelissan lehtiä
- 75 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada kakkutaikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
- Paista 175 asteessa n. 15 min kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
- Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.
- Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi.
- Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen.
- Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
- Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
- Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
310 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
25 g
Rasva
21,3 g
Tyydyttynyt rasva
12,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ananaskirsikoita
- sitruunamelissan lehtiä