Hedelmälotta

Hedelmälotta

4 h 35 min
keskitaso
144 kcal / 100g
2
5

Hyydykejälkiruoka syntyy maustetusta rahkasta ja raejuustosta. Monikäyttöinen raejuusto on omiaan myös jälkiruokien valmistukseen.

Ainekset

8 annosta
2 (isoa)
appelsiinia
1 tlk (298/175 g)
säilykemandariineja
4
liivatelehteä
2 dl
1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Kuori appelsiinit veitsellä. Lohko ne kalvottomiksi ja paloittele. Valuta mandariinit siivilässä.
  2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Asettele mandariinilohkot kulhon pohjalle ja reunoille niin pitkälle kun niitä riittää.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta appelsiinipaloista irronnutta mehua tilkka kattilaan. Kuumenna. Sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet mehuun. Sekoita rahkaan raejuusto, sokeri, appelsiinipalat, kermavaahto ja viimeisenä haalea liivateseos huolellisesti sekoittaen.
  4. Kaada seos kulhoon. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö tarjolle

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)